Terug naar blog overzicht

4x mugcake als ontbijt!

Wij zijn echt gek op deze warme cakejes als ontbijt! Gewoon zo zonder toevoegingen of met een schep kwark of (kokos)yoghurt die dan heerlijk smelt omdat de mugcake nog lekker warm is. Een verwennerij nu het zo koud is! We deelden in een van onze weekmenu’s al eens deze mugcake recepten, maar konden het niet laten om ze nog eens op onze blog te delen. Ideaal voor de koude dagen die er zeker nog aan komen!

Herfstige mug cake met peer en kaneel

 

Wat heb je nodig?
– 1⁄2 peer
– 1⁄2 banaan
– 1 ei
– 1 tl kaneel
– 3 el havermout
– Klein handje rozijnen

 

Frisse start met frambozen

 

Wat heb je nodig?
– 1⁄2 banaan
– 1 ei
– Frambozen
– Pecannoten
– Kaneel

 

Romige mugcake met chocola!

 

Wat heb je nodig?
– 1⁄2 banaan
– 1 ei
– 2 blokjes pure choco geraspt of gehakt
– 1 el kokos
– 1 dadel in stukjes
Optioneel: kleine eetlepel pindakaas

Nodig: mengkom, grote mok of ovenschaaltje (doorsnede 10 cm)

Bereidingswijze:

1.  Prak de banaan met een vork fijn en snijd eventueel het (gedroogde) fruit. Schillen hoeft niet!

2. Meng vervolgens de banaan en het fruit met de overige ingrediënten in een mengkom en roer goed door.

3. Doe het ‘beslag’ in een grote mok of klein ovenschaaltje. Je kunt nu kiezen voor de magnetron of de oven. In de magnetron bereid je de mugcake in ongeveer 4 tot 5 minuten. In de oven heeft hij 30 minuten op 180 graden nodig. Heb je wat langer de tijd dan raden wij zeker de oven aan, je huis gaat er heerlijk van ruiken!

 

En tot slot ook nog een receptje voor de vegan liefhebbers onder ons, een mug cake zonder ei, helemaal plantaardig!

 

Eigenlijk is deze mugcake tot stand gekomen omdat ik, Lucy, geen eieren meer in huis had, maar wel een mugcake craving had… Het werd deze vegan variant!

Wat heb je nodig?
– 1⁄2 banaan
– 3 el amandelmeel
– 1 el pindakaas
– 1 tl kaneel of koek- en speculaaskruiden
– 1⁄4 tl bakpoeder
– (zonnebloem)olie om de vorm in te vetten
Optioneel: kleine tl honing of agavesiroop

  1. Volg de instructies van de ‘gewone’ mug cake, maar voeg geen ei toe aan het beslag en in plaats daarvan de bakpoeder. Enjoy!

 

Deel dit blog op social media

Wil je onze weekmenu's ontvangen?