fbpx
Terug naar blog overzicht

Koken met aanbiedingen!

Deze week in de aanbieding bij Jumbo: Zoete puntpaprika

 

Afgelopen week was in het nieuws dat Jumbo in 2018 door kassa is verkozen tot goedkoopste supermarkt. Dit vonden wij interessant want zelf hadden we het idee dat de Jumbo toch vaak duurder is dan budgetsupermarkten zoals de Aldi en Liddl. Dit bleek helemaal niet het geval! Het boodschappenmandje van de Jumbo kwam het goedkoopste uit de test. En na wat research bleek ook dat de Jumbo werkt met groenten en fruit van het seizoen en daardoor scherpe prijzen kan bieden op versproducten, we like!

Reden genoeg om eens een kijkje te nemen naar de aanbiedingen van de Jumbo. Deze week staat de zoete puntpaprika in het zonnetje, 2 verpakkingen, in totaal 4 stuks, voor €2,50. En wij weten daar wel raad mee!

Misschien moeten we toch ook maar wat vaker naar de Jumbo voor onze boodschappen?!

Hieronder in ieder geval een heerlijk recept met de aanbieding van deze week, ga jij aan de slag?

Recept gevulde zoete puntpaprika:

 

Ingrediënten

– 2 zoete puntpaprika’s
– 2 medium oranje zoete aardappelen, geschild en in blokjes
– 3 el zongedroogde tomaten, in reepjes
– 100 gram bladspinazie
– 100 gram feta, verkruimeld
– 1 ei
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 el goede olijfolie
– Handje hazelnoten, grof gehakt
– Peper & zout

Wat moet je doen?

 1. Verwarm je oven voor op 200 graden.

2. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in gelijke blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Kook de aardappelen in 10 a 15 minuten beetgaar. Als je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken zijn ze gaar.

3. Giet de zoete aardappelen af en stamp deze fijn. Breek het ei boven de aardappels en roer deze met een vork door de fijngestampte aardappelen.

4. Roer vervolgens ook de olijfolie, reepjes zongedroogde tomaat, spinazie en de knoflook door de zoete aardappel. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.

5. Halveer de zoete puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten en pitjes.

6. Vul beide helften van de paprika’s met het zoete aardappel mengsel. Verkruimel er tot slot de feta over en bestrooi met de hazelnoten.

7. Zet het gerecht nu 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als de feta lichtbruin begint te kleuren zijn de paprika’s klaar.

Heb je een restje over van de zoete aardappel vulling?

Dit is ook ontzettend lekker de volgende dag op een geroosterde boterham of cracker. Strooi en wat verkruimelde feta en kiemen over en je hebt een top lunch!

 

Deel dit blog op social media

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay