Persoonlijk voedingsadvies

Elk mens is uniek, elk voedingspatroon is uniek

Veel mensen ervaren schommelingen in gewicht, vage darmklachten en zijn regelmatig vermoeid. Vaak zijn er vele diëten en voedingsrichtlijnen geprobeerd maar zonder gewenst resultaat. In mijn ogen niet meer dan logisch. We vertrouwen enkel op kennis vanuit ons hoofd en zijn vergeten dat juist ons lichaam ons ook zoveel te vertellen heeft. Juist door kennis over onze vertering, de werking van het zenuwstelsel en eeuwenoude geneeswijze te combineren kunnen we ontdekken welke voeding geschikt is om jou gezondheid te verbeteren. En dat is voor iedereen persoonlijk. Waar de een veel baat heeft bij Intermittend vasten, voelt het voor de ander een strijd. Juist door met aandacht te luisteren naar ons lichaam en deze signalen op te volgen komen we in balans. Middels mijn persoonlijke voedingsadvies- en coaching help ik om kennis en intuïtie samen te brengen om zo jouw ideale voedingspatroon te ontdekken en gezondheidsklachten te verminderen of zelfs te voorkomen en je ‘ideale’ gewicht en energieniveau te bereiken.

Zorgen voor je eigen gezondheid, je eigen voeding, is een permanent proces. Op ieder moment van de dag kun je leren van je eigen lichaam, als je maar de tijd neemt om te luisteren.

Aanmeldformulier gratis kennismakingsgesprek

Laat hier je gegevens achter en ik neem binnen 24 uur contact op om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

  Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Ik maak graag kennis met jou! We plannen een vrijblijvend online gesprek om te kijken of ik jou kan helpen.

  Stap voor stap kijken we samen naar de veranderingen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat jij zonder klachten door het leven kan, vol energie en vol levenslust.

  Het eerste traject met intake gesprek, voedingsadvies op maat en het reflectie moment duurt 30 dagen. Daarna kijken we verder naar de nodige stappen die gezet moeten worden en of jij hier begeleiding bij nodig hebt of zelf aan de slag kunt.

  Wat kan ik voor jou betekenen?

  Als kind staan we allemaal verbonden met onze intuïtie en weten we heel goed waar we behoeften aan hebben en hoeveel en wanneer we trek hebben. Als we ouder worden leren we regels aan die ons vertellen wat we wel en niet zouden moeten eten en wanneer. Gaandeweg gaan we allemaal met ons hoofd in plaats van ons gevoel eten. Het is mijn missie om jou opnieuw te leren voelen en ervaren welke voeding bij jou, als uniek persoon, past. Je zet de eerste stappen om jouw intuïtie weer aan te wakkeren zodat je leert hoe jij jezelf kunt voeden in plaats van vullen.

  Samen ontdekken we welke voeding en leefstijl bij jou past.

  Wanneer is dit traject iets voor jou?

  • Je vind het lastig om onderscheid te maken tussen alle dieet adviezen en ziet door de bomen het bos niet meer.
  • Je hebt regelmatig schuldgevoelens na, tijdens of voor het eten.
  • Je hebt moeite om op gewicht te blijven en hebt last van het welbekende jojo effect. Dit kan zowel gelden voor over- als ondergewicht.
  • Je wilt graag meer leren over voeding en je persoonlijke eetpatroon.
  • Overeten of juist te weinig eten is jou bekend. Je struggeld met hoeveelheden en wilt weer in contact komen met je eigen honger- en verzadigingsgevoel.
  • Je wilt geen quick fix, maar jezelf nieuwe gewoonten aanleren voor de langere termijn.
  • Je hebt zin om op ontdekkingstocht te gaan om je gezondheid te verbeteren!

  Mijn holistische methode voor een persoonlijk voedingsadvies

  Voor het opstellen van een persoonlijk voedingsadvies maak ik gebruik van mijn kennis vanuit de Holistische voedingsleer. Ik maak gebruik van mijn kennis over de vertering, het zenuwstelsel, bloedgroepen, Ayurveda en mijn eigen persoonlijke reis naar een gezond voedingspatroon.

  Stap 1: We gaan jouw dagelijkse voeding in kaart brengen. Je gaat niet expliciet bijhouden hoeveel je eet, maar wat je eet en hoe jij je daarna voelt.

  Stap 2: Tijdens het intake gesprek bespreken we je huidige voeding, klachten en leefstijl;

  Stap 3: Na het gesprek ontvang je van mij een voedingsadvies op maat incl. gepersonaliseerde maaltijdplanner voor 4 weken.

  Stap 4: Na 14 tot 20 dagen is er een gezamenlijk reflectiemoment.

  Ik sta even stil, en dat is een hele vooruitgang

  Body – Mind – Spirit

  Wat kun je verwachten?

  • Je krijgt van mij digitaal een maandplanner opgestuurd waarin je jouw voeding bij gaat houden. Je gaat niet alleen invullen wat je eet, maar vooral hoe jij je daarna voelt. Dat doen we aan de hand van zowel een mentale als fysieke pijler. Deze maandplanner vul je 3 tot 5 dagen in.
  • We plannen direct een intake gesprek.
  • De maandplanner (met ingevulde dagen) stuur je vervolgens naar mij terug voordat het intake gesprek plaats vind.
  • Na het gesprek ontvang je een voedingsadvies op maat incl. gepersonaliseerde maaltijdplanner. Je gaat aan de slag en blijft de maandplanner invullen zodat we kunnen reflecteren.
  • Tijdens het reflectie moment bespreken we de gemaakte stappen en kijken we samen hoe je verder kunt groeien.

  Wat zeiden anderen over hun ervaring met deze voedingscoaching?

  Ik ben nu bewuster gaan eten en ik merk welke invloed mijn voeding op mij heeft en dat is veel meer dan ik in eerste instantie had gedacht!

  Marjolein

  Omdat Lucy ook verder kijkt dan alleen wat je eet, maar ook wat de invloed van de voedingsmiddelen op zowel de fysieke als mentale kant zijn, werkt haar aanpak zo goed.

  Sanne

  Waardevolle 30 dagen waarin ik nieuwe inzichten heb opgedaan en mijn patroon heb doorbroken. Ik voel me meer in balans.

  Mike

  FAQ’s

  1. Krijg ik een voedingsschema dat ik moet volgen?
   Nee, je krijgt geen schema. Dit voedingsadvies heeft als doel om jou te helpen te ontdekken welke voeding passend is voor jouw lichaam. Je krijgt richtlijnen en suggesties die je tijdens ons contact heel bewust gaat proberen. Daarnaast geloof ik erin dat het veranderen van je voedingspatroon alleen mogelijk is als je dichtbij jezelf blijft en kleine stapjes zet. Je krijgt eetswitches voor het ontbijt, lunch en diner die aansluiten op je normale eetgedrag.
    
  2. Maar ik krijg wel een maaltijdplanner?
   Ja dat klopt. Hierin vind je avondrecepten voor 4 weken. Zie dit als een gepersonaliseerd receptenboek! Je kunt naar behoefte afwisselen met de recepten en je gebruikt de maaltijden ter inspiratie. Je hoeft dus niets!
    
  3. Ik heb net te horen gekregen dat ik een intolerantie en allergie heb. Is dit traject iets voor mij?  Ja! Waarschijnlijk heb je als opdracht meegekregen dat je een aantal voedingsaanpassingen moet maken, maar dit is niet altijd even makkelijk. In dit traject sta ik je bij en geef ik je alle tools, inspiratie en motivatie om te voelen en ervaren wat het weglaten van bepaalde ingrediënten met jou doet.
    
  4. Wat als ik mij na 30 dagen geen verandering ervaar?
   Het aanpassen van je leefstijl kost tijd. Zeker als je het doel hebt om af te vallen of juist aan te komen zul je waarschijnlijk niet in 30 dagen je doel bereikt hebben. We kijken samen waar er bijgestuurd moet worden en of je de juiste richting op gaat. Natuurlijk kijken we ook naar een passend vervolg.
    
  5. Hoe verloopt het contact tijdens het traject?
   Tijdens het traject van 30 dagen ben ik via Whatsapp te bereiken. Daarna per email. Onze afspraken vinden online plaats via Zoom of Google Meet.