Persoonlijk voedingsadvies

Elk mens is uniek, elk voedingspatroon is uniek

Veel mensen ervaren schommelingen in gewicht, vage darmklachten en zijn regelmatig vermoeid. Vaak zijn er vele diëten en voedingsrichtlijnen geprobeerd maar zonder gewenst resultaat. In mijn ogen niet meer dan logisch. We vertrouwen enkel op kennis vanuit ons hoofd en zijn vergeten dat juist ons lichaam ons ook zoveel te vertellen heeft. Juist door kennis over onze vertering, de werking van het zenuwstelsel en eeuwenoude geneeswijze te combineren kunnen we ontdekken welke voeding geschikt is om jou gezondheid te verbeteren. En dat is voor iedereen persoonlijk. Waar de een veel baat heeft bij Intermittend vasten, voelt het voor de ander een strijd. Juist door met aandacht te luisteren naar ons lichaam en deze signalen op te volgen komen we in balans. Middels mijn persoonlijke voedingsadvies- en coaching help ik om kennis en intuïtie samen te brengen om zo jouw ideale voedingspatroon te ontdekken en gezondheidsklachten te verminderen of zelfs te voorkomen en je ‘ideale’ gewicht en energieniveau te bereiken.

Zorgen voor je eigen gezondheid, je eigen voeding, is een permanent proces. Op ieder moment van de dag kun je leren van je eigen lichaam, als je maar de tijd neemt om te luisteren.

Aanmeldformulier gratis kennismakingsgesprek

Laat hier je gegevens achter en ik neem binnen 24 uur contact op om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

  Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Ik maak graag kennis met jou! We plannen een vrijblijvend online gesprek om te kijken of ik jou kan helpen.

  Stap voor stap kijken we samen naar de veranderingen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat jij zonder klachten door het leven kan, vol energie en vol levenslust.

  Het eerste traject met intake gesprek, voedingsadvies op maat en het reflectie moment duurt 30 dagen. Daarna kijken we verder naar de nodige stappen die gezet moeten worden en of jij hier begeleiding bij nodig hebt of zelf aan de slag kunt.

  Wat kan ik voor jou betekenen?

  Als kind staan we allemaal verbonden met onze intuïtie en weten we heel goed waar we behoeften aan hebben en hoeveel en wanneer we trek hebben. Als we ouder worden leren we regels aan die ons vertellen wat we wel en niet zouden moeten eten en wanneer. Gaandeweg gaan we allemaal met ons hoofd in plaats van ons gevoel eten. Het is mijn missie om jou opnieuw te leren voelen en ervaren welke voeding bij jou, als uniek persoon, past. Je zet de eerste stappen om jouw intuïtie weer aan te wakkeren zodat je leert hoe jij jezelf kunt voeden in plaats van vullen.

  Samen ontdekken we welke voeding en leefstijl bij jou past.

  Wanneer is dit traject iets voor jou?

  • Je vind het lastig om onderscheid te maken tussen alle dieet adviezen en ziet door de bomen het bos niet meer.
  • Je hebt regelmatig schuldgevoelens na, tijdens of voor het eten.
  • Je hebt moeite om op gewicht te blijven en hebt last van het welbekende jojo effect. Dit kan zowel gelden voor over- als ondergewicht.
  • Je wilt graag meer leren over voeding en je persoonlijke eetpatroon.
  • Overeten of juist te weinig eten is jou bekend. Je struggeld met hoeveelheden en wilt weer in contact komen met je eigen honger- en verzadigingsgevoel.
  • Je wilt geen quick fix, maar jezelf nieuwe gewoonten aanleren voor de langere termijn.
  • Je hebt zin om op ontdekkingstocht te gaan om je gezondheid te verbeteren!

  Wat kun je verwachten?

  Voor het opstellen van een persoonlijk voedingsadvies maak ik gebruik van mijn kennis vanuit de Holistische voedingsleer. Ik maak gebruik van mijn kennis over de vertering, het zenuwstelsel, bloedgroepen, Ayurveda en mijn eigen persoonlijke reis naar een gezond voedingspatroon.

  Stap 1: We gaan jouw dagelijkse voeding in kaart brengen. Je gaat niet expliciet bijhouden hoeveel je eet, maar wat je eet en hoe jij je daarna voelt.

  Stap 2: Je ontvangt een uitgebreide Anamnese (een formulier over jouw voorgeschiedenis) die we tijdens het intake gesprek bespreken samen met je huidige voeding, klachten en leefstijl;

  Stap 3: Na het eerste gesprek ontvang je van mij een voedingsadvies op maat incl. passende recepten.

  Stap 4: Je gaat zelf aan de slag met het voedingsadvies en ik blijf bereikbaar via whatsapp, mail of telefonisch.

  Stap 4: Na 20 tot 30 dagen is er een gezamenlijk reflectiemoment.

  Stap 5: Tijdens het reflectiemoment bepalen we de vervolgstappen.

  Ik sta even stil, en dat is een hele vooruitgang

  Body – Mind – Spirit

  Ja maar…. 5x de meest gestelde vragen:

  1. Ik heb al zoveel diëten geprobeerd, waarom zou deze aanpak wel werken?
   Dit is geen dieet! Je gaat leren om te eten vanuit je gevoel in plaats van je hoofd. Je leert tijdens het traject welke behoeften jouw lichaam. Je krijgt tools en informatie die je gezondheid ten goede komen voor de langere termijn.
  2. Het klinkt heel ingewikkeld en ik heb niet veel tijd. Is het traject iets voor mij?
   Jazeker. Het traject heeft als doel om een verandering teweeg te brengen op de langere termijn. Je zet kleine stapjes (die grote resultaten kunnen hebben) en ik kijk naar veranderingen die passend zijn in jouw leefstijl en huidige eetpatroon.
  3. Ik heb een gezin, moet ik dan voor mezelf anders gaan koken?
   Het voedingsadvies zijn richtlijnen die passen bij jouw persoonlijke voorkeuren. Ik houd uiteraard ook rekening met gezinsleden bij het opstellen van het advies. Verwacht recepten voor het ontbijt en de lunch die je voor jezelf klaarmaakt en bij het avondeten doe ik er alles aan om de recepten passend te maken voor het hele gezin.
  4. Is 30 dagen niet te kort?
   Ik geloof erin dat je zelf zoveel wijsheid bezit dat je na de 30 dagen begeleiding van mij vaak zelf verder kunt met het werken aan je gezondheid. En dit gaat natuurlijk veel verder dan alleen gezond eten en drinken. Beweging en het niveau van stress in je lichaam speelt een grote rol. Deze veranderingen kosten tijd en daar kun je heel goed zelf mee aan de slag. Als het nodig is plannen we na het reflectiemoment nog een volgend moment in om opnieuw te reflecteren en bij de te sturen of aan te scherpen.
  5. Ik weet mijn bloedgroep niet, kan ik het traject volgen?
   Vaak weet je huisarts je bloedgroep en kun je die opvragen. Zo niet, dan is er een eenvoudige test te bestellen die je thuis kunt doen om je bloedgroep te achterhalen. Hier komen we dus wel uit!

  Wat zeiden anderen over hun ervaring?

  Ik ben nu bewuster gaan eten en ik merk welke invloed mijn voeding op mij heeft en dat is veel meer dan ik in eerste instantie had gedacht!

  Marjolein

  Omdat Lucy ook verder kijkt dan alleen wat je eet, maar ook wat de invloed van de voedingsmiddelen op zowel de fysieke als mentale kant zijn, werkt haar aanpak zo goed.

  Sanne

  Waardevolle 30 dagen waarin ik nieuwe inzichten heb opgedaan en mijn patroon heb doorbroken. Ik voel me meer in balans.

  Mike