Terug naar blog overzicht

Rust, regelmaat en ritme

Wij hebben er allebei een handje van om over onze grenzen heen te gaan. Dat deden we als kind al en als puber werd dat alleen maar erger, arme ouders 😉 En als we weer eens over onze grenzen waren gegaan dan was het leven zwaar, zagen we niet meer wat me moesten doen en werd alles onwijs uitvergroot.

Onze vader zei op die momenten, meiden doe nou eens rustig. Pak je rust, regelmaat en ritme en dan komt alles weer goed!

Op dit moment, zo in de eerste week van januari, moet ik, Lucy, regelmatig denken aan deze wijze uitspraak van onze vader. In 2018 ben ik toch echt wel een paar keer flink over mijn eigen grenzen heen gegaan. Ik heb er weer veel van geleerd, daar niet van, maar toch wil ik zo aan het begin van het nieuwe jaar proberen om mezelf toch wat meer in acht te nemen. En ondanks dat we eerder hebben gezegd dat we niet aan goede voornemens doen… Ik weet dat rust, regelmaat en ritme mij hier sowieso gaan helpen om mijn eigen grenzen te bewaken dus let’s go!

En de juiste voeding helpt mij weer om letterlijk de rust in mijn lichaam te vinden. Voedzame gerechten zonder al te veel spices die mij een verzadigd gevoel geven. Vandaag daarom een dagmenu met mijn favoriete recepten die je zeker gaan helpen om ‘zen’ te worden!

– Overnight carrot oats
– ‘Aardse’ salade van wortel, rode biet & linzen
– BOON Bowl!

Wil jij ook meer rust krijgen in je voeding? Wij geven op zondag 13 januari de workshop ‘Kickstart van jouw maaltijdplanning’!

Benieuwd naar de inhoud? Stuur ons een PM berichtje via Instagram of mail naar info@yourmealplanners.nl

Carrot overnight oats

Wortel in je ontbijt?! Ja zeker! Quote van ons broertje aan wie ik dit ontbijt afgelopen vrijdag voorschotelde: ‘als jij zegt dat je cacao in je ontbijt zoet vind, hoe zoet is wortel dan wel niet?!’
Na het ontbijt vroeg hij naar het recept dus dat zegt denk ik wel voldoende 😉

Ingrediënten voor een ontbijtje:
40 gram havermout
½ banaan, geprakt
1 kleine wortel, geraspt
1 el gebroken lijnzaad
klein handje rozijnen
klein handje pecannoten
1 tl kaneel, of meer naar smaak
150 ml water of (plantaardige)melk

1. Rasp de wortel en prak de banaan met een vork.

2. Meng de wortel en banaan vervolgens met de havermout, lijnzaad, rozijnen, kaneel en het water of de melk.

3. Zet gedurende de nacht weg in de koelkast.

4. De volgende ochtend hoef je de oats alleen nog even uit de koelkast te pakken en er wat nootjes over te strooien. Klaar is power ontbijt!

Tip: overnight oats zijn ideaal om mee te nemen onderweg naar kantoor of studie.

‘Aardse’ salade van wortel, rode biet & linzen

Wil jij na de feestdagen weer wat gezonder eten? Dan is deze lunchsalade perfect! Veel groenten en door de linzen en walnoten ook nog voedzaam. Je zult merken dat je lang een verzadigd gevoel hebt.

Ingrediënten voor een grote salade:
klein blikje linzen (160 gram)
100 gram geraspte bieten (zakje of 2 kleine rauwe bieten)
1 wortel, geraspt
75 gram gesneden witte kool
10 gram verse peterselie of koriander
handje walnoten

Voor de dressing:
2 el olijfolie
1 tl honing
1 tl mosterd
Peper & zout

1. Doe de linzen in een zeef en spoel ze af onder koud water. Laat ze goed uitlekken.

2. Rasp de wortel en eventueel de bieten en snijd de koriander of peterselie fijn. Meng met de witte kool in saladekom.

3. Voeg de linzen toe aan de groenten en meng goed.

4. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5. Meng de dressing door de salade en garneer met een handje walnoten.

Tip: wil je er een lichte avondmaaltijd van maken? Serveer en dan wat gerookte zalm bij en je maaltijd is compleet.

BOON Chiliburger bowl

Wij zijn groot fan van de plantaardige producten van BOON, maar je kunt de chiliburgers ook vervangen door jouw favoriete vegetarische product. Falafel smaakt ook erg goed in deze bowl!

Ingrediënten voor 2 bowls:
– 100 gram Bulgur
– 2 BOON Chiliburgers of bakje falafel
– ½ aubergine
– ½ courgette
– 4 grote handen spinazie
– 50 gram granaatappelpitjes
– 10 gram verse munt
– 4 medjoul dadels
– 150 gram kikkererwten (klein blikje)
– 4 el (pittige) hummus
– Flatbread of pita broodjes
– Peper & zout
– Olijfolie
Nodig: grillpan of grillapparaat

Ingrediënten voor de yoghurt- muntsaus
– 100 ml volle yoghurt
– 1 el mayonaise
– 1 teen knoflook
– 5 gram verse munt
– Sap van een ½ limoen

1. Snijd de aubergine en courgette in ronden plakken. Smeer ze aan beide kanten in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

2. Verwarm een grillpan of apparaat en bak hierin de courgette en aubergine ongeveer 4 minuten. Gebruik je een pan? Keer dan halverwege om.

3. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Maak het sausje door de yoghurt, mayonaise en het limoensap te mengen. Pers de knoflook uit en meng goed. Snijd de munt fijn en meng deze ook door het sausje. Breng eventueel op smaak met peper en paprikapoeder.

5. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet.

6. Snijd de dadels in kleine stukjes, de munt voor door de bowl fijn en meng deze met de bulgur en granaatappelpitjes.

7. Bak de Chiliburgers 4 – 6 minuten in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Snijd vervolgens in leuke driehoekjes. Gebruik je falafel? Bak deze dan ongeveer 6 minuten in een koekenpan met een scheutje olijfolie.

8. Maak nu jouw bowl door eerst de spinazie en Bulgur in een diep bord te leggen. Leg hier vervolgens de kikkererwten en gegrilde groenten op en maak af met de BOON burgers of falafel.

9. Serveer de Bowls met de yoghurt- muntsaus, hummus en het brood. Enjoy!

Deel dit blog op social media

Iedere week een verrassend gezond weekmenu met handig boodschappenlijstje

Dat wil ik proberen