Terug naar blog overzicht

Shakshukaaaa!

 

Gerecht uit het Midden Oosten

Shakshuka, heb jij er wel eens van gehoord? Het gerecht komt uit het Midden Oosten en wordt daar vooral als ontbijt of lunch gegeten. Wij vinden het vooral erg lekker als diner met een stuk stevig brood!

Het fijne is dat je heel makkelijk kunt ‘spelen’ met de ingrediënten. Heb je nog een halve courgette, prei of spinazie in je ijskast liggen? Voeg deze gewoon toe bij het bakken en je hebt wat extra vitamines. Én je maakt ook meteen je restjes op! Win, win, win!

Ingrediënten:
• Twee teentjes knoflook, fijngesneden
• Een (rode) ui, fijngesneden
• Een (rode) paprika, in blokjes
• Een aubergine, in blokjes
• Blik tomatenblokjes (400 gram)
• 4 eieren
• 100 gram feta, verkruimeld
• 1 tl chilipeper
• 1 el gemalen komijnzaad
• Ciabatta (of oerbrood) om af te bakken
Optioneel: Verse koriander/ Peterselie


1. Verwarm de oven voor volgens aanwijzingen op de verpakking van het (ciabatta) brood en bak het brood vervolgens af.

2. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn en vervolgens ook de paprika en aubergine in blokjes.

3. Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de chilipeper en het gemalen komijnzaad toe. Voeg vervolgens de overige groenten toe en bak ca. 4 minuten mee tot ze wat zachter worden.

4. Voeg nu het blik tomatenblokjes toe aan de groenten en laat ongeveer 10 minuutjes pruttelen.

5. Maak vervolgens ‘kuiltjes’ in het groentemengsel en breek in elk kuiltje een ei. Doe een deksel op de pan en laat de eieren in c.a. 10 minuten stollen.

6. Tot slot verkruimel je de feta over het geheel en laat je die nog twee minuten meeverwarmen.

7. Serveer het gerecht met het brood, lekker om in de saus te dippen! En garneer eventueel met verse koriander en/ of peterselie.

Deel dit blog op social media