fbpx
Terug naar blog overzicht

Uit je comfortzone!

Afgelopen weekend was ik, Lucy, in Zeeland om de Iceman Experience te ervaren. Volledig buiten mijn comfortzone want ik haat kou! Ik heb altijd koude handen en voeten en zodra de wind guur aanvoelt ben ik onderkoeld, nou ja niet letterlijk natuurlijk 😉

Dus om het jaar goed te beginnen besloot ik mezelf uit te dagen en in een ijsbad met ijsklontjes te gaan zitten. Het bijzondere van het hele weekend was dat het ijsbad wel de kleinste uitdaging was! De ademhalingsoefeningen zorgde voor veel meer commotie. Alle vastgeroeste emoties kwamen vrij en dat was toch echt wel even confronterend en ver buiten mijn comfortzone.

Maar een fris begin van 2019 is het zeker! Letterlijk en figuurlijk want ik begin het jaar met een open mind, wat een vrijheid! Ik raad het iedereen aan!

En omdat ik weet dat niet iedereen zin en tijd heeft om zich een weekend lang over te geven aan kou en andere oncomfortabele omstandigheden daag ik jullie uit om op een hele eenvoudige manier uit je comfortzone te komen. Gewoon omdat ik heb ervaren dat je er blij van wordt!

Dus in dit dagmenu hebben we het ontbijt en de lunch eens omgedraaid, een gezonde start met avocado en kikkererwten en als lunch een voedzame smoothie. Ga jij de uitdaging aan? Wij zijn benieuwd!
– Toast met avocado en geroosterde kikkererwten
– Biet that smoothie!
– Kleurrijke plaattaart met hummus

Toast met avocado en geroosterde kikkererwten

Dat wij fan zijn van avocado en kikkererwten dat is inmiddels wellicht wel bij jullie bekend, maar dit eigenlijk de eerste keer dat wij ze combineerde op toast. Weer eens wat anders dan hummus combineren met avocado. Wel iets meer werk, maar bij ons komt hij zeker vaker op het menu.

Tip: maak de kikkererwten de avond van te voren en neem ze mee in een bakje voor tijdens je lunch.

Ingrediënten:
2 volkoren boterhammen
½ avocado
c.a. 50 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
1 tl pittige chutney of sambal
flinke snuf gemalen komijnzaad, koriander- en chilipoeder
kiemgroenten, naar smaak

1. Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur.

2. Doe de kikkererwten in pan en strooi de kruiden erover. Schep even goed om.

3. Bak de kikkererwten c.a. 5 minuten. Ze gaan een beetje poffen, zoals popcorn dat ook doet!

4. Rooster ondertussen de boterhammen in een broodrooster of grillpan en prak de avocado fijn met een vork.

5. Beleg de boterhammen met de avocado en kikkererwten. Smeer er een beetje pittige chutney of sambal over en maak helemaal af met de kiemgroenten.

Geniet van je gezonde boterham!

Biet that smoothie!

Groente in je smoothie klinkt niet het meest aantrekkelijk en zeker biet is voor vele toch echt even uit je comfortzone, maar probeer het eens! Deze smoothie is verrassend zoet van smaak.

Ingrediënten:
1 gekookte biet, in stukjes
1 banaan, in plakjes
1 sinaasappel, geschild en in parten
2 el havermout (fijne vlokken)
100 ml amandelmelk (ongezoet)
100 ml water
Optioneel: hennepzaad, ter garnering
Nodig: blender

1. Doe alle ingrediënten in je blender en meng tot een gladde smoothie.

2. Garneer eventueel met hennepzaad.

3. Easy does it!

Kleurrijke plaattaart met hummus

Deze plaattaart is echt super eenvoudig te maken, de oven doet het meeste werk! Wij gebruikte gegrilde groenten uit de diepvries van Bonduelle, maar je kunt de groenten natuurlijk ook prima zelf grillen in een apparaat of grillpan.

Tip: gebruik de volledige verpakking van Bonduelle zodat je de volgende dag in vijf minuten je lunch op tafel tovert!

Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg
Deze vind je in het koelvak van de supermarkt
300 – 400 gram gegrilde groenten (wij gebruikten die van Bonduelle)
Je kunt ook zelf courgette, aubergine en paprika grillen
2 kleine rode uien, in ringen
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl korianderpoeder
1 tl chilipoeder
200 gram cherrytomaten, gehalveerd
150 – 200 gram hummus
Wij gebruikten de Mediterrane hummus van Obela
150 gram kikkererwten (klein blikje)
Verse peterselie, naar smaak

1. Verwarm je oven voor op 200 graden.

2. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken.

3. Snijd de uien in ringen en halveer de cherrytomaten. Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui c.a. 2 minuten aan.

4. Voeg nu de gegrilde groenten toe en roer even goed door. Nu voeg je ook de kruiden toe en schep je het geheel goed om. Bak c.a. 5 – 7 minuten tot de groenten zacht zijn geworden.

5. Beleg een bakplaat met bakpapier en rol hier het bladerdeeg over uit. Besmeer het bladerdeeg met de hummus.

6. Schep de groenten vervolgens op het bladerdeeg en doe dit ook met de kikkererwten en cherrytomaten. Zet de plaattaart 25 minuten in de voorverwarmde oven.

7. Als het bladerdeeg goudbruin is gekleurt is de plaattaart gaar. Hak de peterselie fijn en bestrooi over de taart.

Deel dit blog op social media

Iedere week een verrassend gezond weekmenu met handig boodschappenlijstje

Dat wil ik proberen