fbpx
Terug naar blog overzicht

Verwen je Valentijn met deze heerlijke chocolade ontbijtjes!

Is jouw lief ook zo gek op chocolade?

Wij zijn zelf gek op chocola en verwerken dat regelmatig in ons ontbijt of een lekker tussendoortje! Op Valentijnsdag is het dan ook de manier om ons blij te maken… dus wij dachten, om onze vriendjes even op het idee te brengen ;), we delen deze heerlijke chocolade ontbijtjes met jullie zodat je jouw lief lekker kan verwennen op een dag als deze. Of op iedere andere dag natuurlijk, daar zijn we sowieso fan van 😉

Choco havermout met pistachenootjes

 


Ingrediënten
– 250 ml amandelmelk
– 6-7 el havermout
– 1 banaan, in plakjes
– 25 gram pure chocolade (> 70% cacao)
– 1 el (100%) pindakaas
– Klein handje ongezouten pistachenoten, gepeld

 

1. Neem een kleine pan en giet hier de havermout met de amandelmelk in. Breng langzaam aan de kook.

 

2. Als de havermout bijna kookt draai je het vuur uit.

3. Hak de pure chocolade fijn en meng door de havermout samen met een eetlepel pindakaas.

4. Giet de havermout in een schaaltje en maak af met een topping van plakjes banaan en pistachenootjes.

Power Smoothie met koffie en chocolade


Met deze smoothie begin je Valentijnsdag met een kickstart! Geen koffieliefhebber? Laat die dan gewoon weg uit deze smoothie.

Ingrediënten (voor een smoothie):

– 50 gram magere kwark
– 1 banaan (hoe rijper hoe zoeter; ga voor rijp!)
– 1 mandarijn (heb je deze niet in huis? Ga dan voor 50 ml melk of water)
– 2 eetlepels havermout
– Kopje espresso
– 4 blokjes pure chocolade (>70% cacao)
Optioneel: een scheutje honing

 

1.  Zet eerst een kopje espresso zodat die even kan afkoelen.

2. Breek de banaan in stukken en voeg samen met de andere ingrediënten in de blender. Voeg tot slot de espresso toe en jouw smoothie is ready to go!

 

Mini chocolade kokos taartjes

Deze chocolade kokos taartjes zitten ergens tussen een taartje en een bonbon in. Ze zijn heeeeeel lekker bij de koffie, onze visite werd er blij van. En ze zijn ook nog eens verantwoord! Dit recept is geïnspireerd op het recept ‘chocolade kokos bonbons’ van Lekker eten met Linda.

Ingrediënten:
– 5 medjoul dadels
– 50 gram gemengde noten
– 3 eetlepels gesmolten kokosolie
– 70 gram kokosrasp
– 1 eetlepel honing
– 100 gram pure chocolade
– snufje vers gemalen zeezout
– C.a. 16 vormpjes voor mini muffins

 

1. Meng in de staafmixer of keukenmachine de dadels en noten tot een korrelige massa. Vergeet niet de kapjes van de dadels te verwijderen. Roer 2 eetlepels gesmolten kokosolie door het mengsel. Verdeel het mengsel over de vormpjes en druk aan met een lepel.

2. Meng vervolgens een eetlepel gesmolten kokosolie met de kokosrasp en de honing. Verdeel over het noten-dadelmengsel in de vormpjes en druk aan met een lepel.

3. Smelt de chocolade ‘au bain marie’. Verdeel de gesmolten chocolade over de vormpjes. Laat de taartjes c.a. 2 uur opstijven in de koelkast, of c.a 1 uur in de vriezer.

4. Je kunt de chocolade kokos taartjes  3 – 5 dagen bewaren in de koelkast.

 

Deel dit blog op social media

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay