Ga terug
+ servings

Vegan rendang van Jackfruit

Met dit recept zal je menig vleeseters over de streep trekken, deze vegan rendang is in een woord: Verrukkelijk!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 550 gram jackfruit
  • 150 gram pandan rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 1/2 komkommer
  • 1 stengel citroengras
  • 1 handje koriander of peterselie
  • 3 el atjar
  • gebakken uitjes naar smaak

Voor de boemboe

  • 1 rode ui fijngesneden
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper Evt. zaadlijsten verwijderd
  • 1 tl sambal of harissa
  • 5 cm gember
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl agave siroop (of honing)
  • 2 el ketjap
  • snuf zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de Boemboe. Schil de gember en snijd alle ingrediënten voor de boemboe fijn. Gebruik je keukenmachine of een hakmolentje om alles fijn te mengen.
  • Als alles mooi gemengd is tot een gladde massa verwarm je een koekenpan op het vuur en voeg je boemboe toe zonder verder gebruik te maken van olie. Bak op laag vuur 3 minuten.
  • Laat de Jackfruit uitlekken in een vergiet en voeg samen met de kokosmelk en het citroengras toe aan de boemboe. Laat nu 20 minutes zachtjes met de deksel op de pan pruttelen.
  • Kook de rijst ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de komkommer in halve maantjes. Na 20 minuten is de jackfruit zacht en kun je hem met een spatel uit elkaar trekken zodat er kleine stukjes ontstaan. Doe dit met alle jackfruit en laat vervolgens nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Als de rendang mooi dik is geworden serveer je hem met de rijst, atjar, stukjes komkommer, gebakken uitjes en verse peterselie of koriander.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!