Ga terug
+ servings

Oosterse vega wokschotel

Dit vegetarische wokgerecht zit bomvol groenten, is vol van smaak door de combinatie van zowel zoete, pittige als zoutige smaken. Je kunt zelf kiezen hoe pittig je hem maakt waardoor dit gerecht ook geschikt is voor kinderen. Zeker als je de rozijnen door de rijst toevoegt. Smullen maar!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 120 gram basmatirijst
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 250 gram kastanjechampignons gehalveerd
  • 250 gram mini champignons (of, als deze niet te krijgen zijn, een ander soort champignons naar keuze)
  • 200 gram sugar snaps
  • 150 gram (diepvries) doperwten
  • 2 tl sambal manis meer als je van pittig houdt
  • flinke scheut ketjap manis
  • scheutje sojasaus
  • 1 el honing

Optioneel

  • rozijnen voor door de rijst
  • handje ongezouten gemengde noten ter garnering

Instructies
 

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt eventueel een handje rozijnen toevoegen voor nog meer smaakvariatie in dit gerecht.
  • Verwarm een scheutje olie in de wokpan en verwarm goed. Bak hierin de ui aan en voeg vervolgens de knoflook toe. Pak even kort mee voordat je de champignons toevoegt. Roerbak c.a. 3 minuten op hoog vuur (gas).
  • Zet het vuur (gas) nu iets zachter en voeg de sugar snaps en doperwten toe. Roerbak c.a. 3 minuten.
  • Vervolgens voeg je de ketjap manis, sambal, sojasaus en honing toe. Meng goed en zet het vuur (gas) eventueel nog even iets hoger zodat alles lekker kan wokken.
  • Na een paar minuten is je gerecht ready to serve!
  • Heerlijk om er wat noten overheen te verkruimelen voor een lekkere bite. Enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!