Ga terug
+ servings

Oosterse kabeljauw vispakketjes

Makkelijk te maken en vol van smaak dat zijn deze Oosterse kabeljauwpakketjes. Maak de salade erbij en je maaltijd is compleet!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Porties 2

Equipment

  • aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 cm verse gember geperst of fijngesneden
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el kruidenazijn Tromp & Rueb
  • 2 kabeljauwfilets
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 100 gram peen julienne
  • 1/2 courgette in dunne plakken
  • 1/2 prei in ringen
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pers de knoflook en snijd de gember fijn. Houd je van pittig? Snijd dan ook een halve rode peper fijn. Meng de knoflook, gember en eventueel rode peper vervolgens met 3 eetlepels sojasaus en de kruidenazijn van Tromp & Rueb. Wentel de kabeljauwfilets aan beide zijdes door de marinade en laat de filets een minuut of 10 marineren.
  • Zorg dat de BBQ goed heet is of verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bosui en prei en meng met de peen julienne. Voeg hier nog 1 eetlepel sojasaus en de sesamolie aan toe en roer goed door. Houdt het groen van de bosui nog even apart.
  • Spreid 2 lange stukken aluminiumfolie uit en snijd de courgette in dunne plakken.
  • Verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden van de folie en leg hier de courgette over. Daarop leg je de kabeljauwfilets. Sprenkel hier de overgebleven marinade, het groen van de bosui en een drupje olijfolie over.
  • Vouw de folie rond de vis dicht en leg de pakketjes ongeveer 8 à 10 minuten op de BBQ zodat de vis mooi zacht gaart. Gebruik je de oven dan hebben ze 15 à 20 minuten nodig om mooi zacht te worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!