Ga terug
+ servings

Frisse rode koolsalade

Een knapperige salade met ingemaakte rode kool. Vol van smaak en toch makkelijk te maken. Perfecte combinatie bij de Oosterse vispakketjes.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 3 uur 30 min
Porties 2

Ingrediënten
  

Ingemaakte rode kool

  • 250 ml natuurazijn op eikenhout gerijpt Tromp & Rueb
  • 250 ml water
  • 1 el witte basterdsuikter
  • snufje zeezout

Rode koolsalade

  • 75 gram rode rijst een andere graansoort zoals zilvervliesrijst, quinoa of bulgur is ook een optie
  • 1/2 komokommer in plakjes, slierten of maak er met een spirelli ‘noedels’ van!
  • 1 wortel geraspt
  • 100 gram verse soja of edamame boontjes
  • 1 el sesamolie
  • grote hand ongezouten cashewnoten

Extra's

  • zwarte sesamsaadjes om te garneren

Instructies
 

Ingemaakte rode kool

  • Meng de natuurazijn van Tromp & Rueb samen met het water, de suiker en het zout in een grote mengkom.
  • Voeg de rode kool toe en kneed de rode kool met je handen in het water en de azijn fijn zodat de rode kool kneust.
  • Zet vervolgens minstens 3 uur afgedekt in de koelkast. Hoe langer je de rode kool kan wegzetten hoe beter de smaken intrekken!

Rode koolsalade

  • Snijd de komkommer (of maak er slierten van) en rasp de wortel.
  • Meng in een grote kom de rode kool, komkommer, wortel, sojaboontjes en sesamolie.
  • Voeg tot slot de gekookte rijst toe en garneer met de cashewnoten en eventueel sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!