Meng het amandelmeel, teffmeel, cacao poeder en baking soda door elkaar in een grote mengkom.
Hak de chocolade grof en voeg toe aan het meel. Meng goed door.
Meng met een handmixer of garde de boter samen met de vanille suiker in 3 minuten licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng erdoor.
Meng het chocolade mengsel door de boter met een spatel. Meng goed, maar zorg dat het luchtig blijft! Voeg hier ook het vanille extract aan toe.Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beleg twee bakplaten met bakpapier en druk hier met een lepel balletjes op van het deeg. Ik drukte ze vervolgens met drie vingers stevig aan zodat je een mooie vorm krijgt.
Besprenkel met het zeezout en zet vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet een ovenplaat onderin de oven en de andere bovenin. Wissel halverwege zodat alle koekjes goed en gelijk gaar worden.
Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je aanvalt (ik weet dat is moeilijk, maar zo de moeite waard!) Eventueel kan je nog wat extra zeezout op de koekjes strooien om de looks helemaal af te maken.