Courgette Pizza Met Warm Gerookte Zalm
Deze pizza is echt hemels door de zelfgemaakte pesto die ik mengde met plantaardige crème fraîche.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
- 2 courgette bodems van Magioni
- Rucola- pistache pesto (zie hieronder)
- 3 el (plantaardige) crème fraîche
- 150 gram warmgerookte zalm
- Edamame boontjes, naar smaak
- 1/2 courgette in linten
- Grote hand rucola
- handje pistachenoten
Voor de pesto
- 150 gram rucola
- 95 gram ongezouten pistachenoten
- 50 gram Pecorini Romano
- 50 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook
- Peper & zout
Begin met de pesto. Rasp de kaas en pel de knoflook. Snijd de knoflook fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten in je keukenmachine tot een gladde massa. Voeg naar smaak wat extra olijfolie, peper & zout toe.
Schep vervolgens de crème fraîche samen met ongeveer de helft van de pesto in een steelpannetje en verwarm even op zodat de pesto goed mengt met de crème fraîche.
Verwarm je oven voor op 200 graden.Schaaf de courgette in dunne linten met een kaasschaaf.
Besmeer de pizza’s met de pesto en beleg vervolgens met de zalm en courgette. Leg ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de edamame, rucola en pistachenootjes over de pizza. Enjoy!