Ga terug
–+ servings

Hartig brood met courgette, geitenkaas, dille en rozemarijn

Koolhydraatarm, voedzaam en ontzettend lekker. De combinatie van de geitenkaas en de zachte smaak van dille en rozemarijn maken dit recept een aanvulling op je dagelijkse ontbijt of lunch.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 50 min
Gang lunch, Ontbijt
Porties 10 plakjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram courgette
  • 100 gram wortel
  • 1 (gele) paprika
  • 3 eieren
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 225 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el plantaardige melk
  • 2 el gedroogde dille
  • snuf zout
  • Sesamzaadjes ter garnering
  • 30 gram (kruiden)granola, walnoten of gehakte amandelen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de wortel en courgette grof.
  • Doe het amandelmeel, de eieren, het bakpoeder, de dille, zout, plantaardige melk en de olie in een kom en meng goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de courgette, wortel, granola en geitenkaas toe. Meng er goed doorheen.
  • Bekleed een cake of broodvorm met bakpapier en verdeel hier het beslag in. Bestrooi met sesamzaadjes en verdeel er tot slot reepjes paprika over.
  • Zet het brood ongeveer 50 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.
  • Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!