Snijd de groenten in het formaat zoals hierboven beschreven.
Kook het water in een waterkoker.
Verwarm een scheutje kokos- of zonnebloemolie in een soeppan en voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak even aan en voeg vervolgens ook de bosui toe. Bak ongeveer 2 minuten mee en voeg dan de kerrie, kurkuma, zwarte peper en het zout toe. Als de groenten niet genoeg vocht afgeven voeg je een klein scheutje water toe. Roer weer even door.
Voeg nu de rode linzen samen met het water en de groentebouillon toe. Gebruik je een blokje? Los dat dan eerst even op in een laagje gekookt water in een apart bakje zodat je geen klontjes in de soep krijgt.
Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Spoel ondertussen de kidneybonen en kikkererwten af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Als de rode linzen mooi zacht zijn geworden voeg je de kidneybonen, kikkererwten, spinazie en groene kool toe en laat je de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep tot slot grof met je staafmixer zodat je een stevige soep hebt met wat hele bonen en koolbladeren. Je moet dus goed kunnen kauwen op de soep!
Garneer met een schep romige kokosyoghurt, wat limoensap, gehakte cashewnoten en blaadjes verse munt.