Ga terug
–+ servings

Gevulde vegetarische Portobello

Serveer deze portobello net als ik met een romige risotto of kies voor pasta of een frisse salade.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Gang diner
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 Portobello's
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 200 gram spinazie
  • 75 gram semi zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 30 gram pijnboompitten licht geroosterd
  • 200 gram risottorijst
  • 500 ml groentebouillon
  • Klontje (plantaardige) roomboter

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd het sjalotje en pers de knoflook. Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de sjalot samen met knoflook ca. 3 minuten. Voeg vervolgens de spinazie toe en schep telkens om tot alle spinazie is geslonken.
  • Zet het vuur laag en voeg de gedroogde tomaatjes en 75 gram geitenkaas toe. Meng alles goed.
  • Leg de portobello's in een ovenschaal en vul met het mengsel. Het je nog wat van het mengsel over? Dat gebruik je straks bij de risotto. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Na 20 minuten moeten de Portobello's mooi zacht zijn geworden. Is dit niet het geval? Verleng de oventijd en bedenk ze eventueel met folie om verbranding tegen te gaan.
  • Als de Portobello's in de oven staan maak je de risotto. Kook het water voor de bouillon en doe deze in een hoge maatbeker. Meng goed zodat er geen klontjes in de bouillon zitten.
  • Doe de risottorijst in een steelpannetje met 200 ml groentebouillon. Als de rijst het water heeft opgenomen schenk je er steeds een beetje bouillon bij tot alle bouillon is opgenomen. Voeg tot slot de overgebleven geitenkaas en het klontje roomboter toe. Roer goed door. Heb je nog een restjes van het spinaziemengsel? Schep dat ook door de risotto.
  • Ondertussen rooster je de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
  • Serveer de Portobello's op een bedje van risotto en garneer met de pijnboompitjes. Geniet ervan!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!