Romige avocadospread
Het enige dat je nodig hebt om deze spread te maken is een goede keukenmachine of blender. Heerlijk op een cracker met een gekookte eitje.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
- 1 avocado
- 350 gram cannellini bonen
- 2 el lijnzaadolie
- 1/2 limoen rasp en sap
- 2 tenen knoflook gepeld en fijngesneden
- Peper & zout naar smaak
Doe alle ingrediënten in je keukenmachine of blender en meng tot een gladde massa. Hoe langer je de machine laat draaien, hoe romiger de spread. Zelf vind ik het lekker als er nog een kleine bite in zit van de bonen en dus meng ik hem niet helemaal fijn.
Heerlijk op een cracker met een gekookt eitje of serveer als dip.
Je bewaart de spread in een afgesloten bakje 2 dagen in de koelkast. Het kan zijn dat de bovenkant iets bruin wordt door het verkleuren van de avocado. Je kunt hem dan prima nog even doorroeren, de smaak is de tweede dag niet minder!