Ga terug
–+ servings

Vegetarische lunch met toast en geroosterde wortel

Deze toast is heerlijk kruidig, lekker voedzaam en je kunt gelijk veel in een keer maken zodat je de wortel ook kunt gebruiken in een voedzame maaltijdsalade met bijvoorbeeld linzen, biet en feta.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Gang lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 4 wortels in de lengte gehalveerd
  • 4 boterhammen Volkoren of glutenvrij
  • 4 el plantaardige zuivelspread
  • 1 Avocado
  • 125 gram zeewiersalade
  • 4 el (avocado) olie
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 paprikapoeder mild
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • Snuf zwarte peper
  • kiemgroenten of waterkers optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de wortel met een dunschiller en halveer in de lengte. Leg op het bakpapier en meng met de olie en kruiden. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Misschien hebben ze in jou oven iets langer nodig. Dit hangt af van de dikte van de wortel en je oven. Verleng de oventijd als de wortel nog niet zacht is.
  • Rooster de boterhammen in een broodrooster.
  • Besmeer met de zuivelspread en avocado en leg hier de wortel over.
  • Garneer eventueel met de kiemgroenten of waterkers en serveer met de zeewiersalade. Geniet van je heerlijke lunch!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!