Ga terug
+ servings

De combinatie van de zoete abrikozen en druiven met de hartige quinoa, bietjes en edamame én romige maca- tahin dressing maakt deze bowl echt heaven! Meer dan de moeite waard om jezelf mee te verwennen. Je maakt deze lunch voor twee personen of bewaard een portie in de koelkast voor de volgende dag.
Bereidingstijd 30 min
Gang lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 75 gram veldsla
  • 75 gram quinoa
  • 250 gram gekookte bietjes in blokjes
  • 125 gram zeewiersalade
  • 100 gram edamame
  • 10 rode druiven gehalveerd
  • 6 gedroogde abrikozen in stukjes

Dressing

  • 2 el tahin Sesampasta
  • 1 el kokosyoghurt
  • 50 ml water
  • 1/2 limoen Het sap
  • 1 tl Maca
  • 1 tl Sriracha of sambal

Toppings

  • Pompoen- en zonnbloempitten
  • Walnoten
  • Gehakte amandelen
  • Schijfje limoen

Instructies
 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de bietjes in blokjes, de abrikozen in stukjes en halveer de druiven.
  • Gebruik je edamame uit de diepvries? Kook deze dan zoals vermeld op de verpakking.
  • Meng de dressing in een kommetje mooie glad. Te dik? Voeg dan wat extra water toe. Te dun? Voeg dan wat extra kokosyoghurt toe.
  • Pak twee diepe borden en verdeel hier alle ingrediënten voor de bowl in. Maak af met de toppings en meng de dressing door je bowl. Het genieten kan beginnen!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!