Ga terug
+ servings

Pita met falafel, hummus en groenten

Deze pita falafel is echt verrukkelijk en super makkelijk op tafel te toveren. Als je het mij vraagt echt het perfecte comfort food voor in het weekend.
Bereidingstijd 20 min
Gang diner
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 bakje (spicy) falafel
  • Volkoren- of speltpitabroodjes naar eetlust
  • 125 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 50 gram rucola of meer naar smaak
  • 125 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 1 bakje (pittige) hummus of zelfgemaakt!

Instructies
 

  • Bak de pitabroodjes volgens de verpakking af in de oven of rooster ze in de broodrooster. Dit is mijn favoriet omdat het zo lekker snel is!
  • Snijd de champignons en ui en verwarm een flinke scheut olijfolie in de koekenpan.
  • Bak de ui even aan voordat je de champignons erbij doet. Als de champignons wat zachter beginnen te worden, na ongeveer 3 minuten, voeg je de falafel toe.
  • Roer steeds even door. De falafel is gaar als hij goudbruin kleurt en zacht begint te worden. Dit duurt ongeveer 6 minuten.
  • Snijd de pita’s open en besmeer met de hummus. Vul je pita verder met de falafel, champignons, cherrytomaten en de rucola.

Notities

Tip: liever geen brood? Voeg wat rucola en kikkererwten of kidneybonen toe en je hebt een voedzame salade!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!