Ga terug
+ servings

Witte asperges met Gnocchi en zongedroogde tomaten tapenade

Een overheerlijk vegan en glutenvrij recept met witte en groene asperges. Perfect voor het lente seizoen! De overgebleven tapenade bewaar je ongeveer 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast of je vriest hem in voor een volgende keer. De tapenade is ook erg lekker op een broodje of door een (pasta) salade.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang diner
Porties 2

Equipment

  • Keukenmachine of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 200-250 gram gnocchi
  • 350-400 gram witte asperges
  • 100 gram groene aspergetips
  • 1 teen knoflook gepeld en fijngehakt of geperst

Voor de tapenade

  • 295 gram zongedroogde tomaten
  • 1 tomaat in blokjes
  • 2 tenen knoflook gepeld en fijngehakt of geperst
  • 4 takjes verse basilicum
  • 1/2 citroen het sap
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper en zout naar smaak

Ter garnering

  • citroensap, pijnboompitjes en verse basilicum

Instructies
 

  • Schil de asperges met een dunschiller (of aspergeschiller) en snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af. Leg de geschilde asperges gelijk in een pan met koud water. Kook de asperges ca. 4 minuten en giet vervolgens af in een vergiet.
  • Kook vervolgens de Gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de zongedroogde tomaten tapenade door alle ingrediënten in je keukenmachine te mengen tot een mooie tapenade.
  • Verwijder het kontje (ca. 0,5 cm) van de groene asperges.
  • Zet een grote koekenpan op het vuur met een scheutje kokosolie. Laat goed heet worden en bak hierin de knoflook 1 minuut en voeg dan de aspergetips toe. Bak 4 minuten en roer regelmatig door. Voeg nu de Gnocchi toe en bak 3-4 minuten mee voordat je de witte asperges samen met 3-4 eetlepels van de tapenade toevoegt. Meng alles goed en verwarm tot de tapenade goed warm is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje citroensap.
  • Verdeel over twee diepe borden en garneer eventueel met geroosterde pijnboompitten en extra verse basilicum.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!