Snijd de sjalotjes en rode peper fijn en pel de knoflook.
Maak de bouillon door het water te koken en te mengen met het poeder of het blokje.
Zet een hoge koekenpan op het vuur en verwarm hierin een scheutje (kokos)olie. Voeg de sjalot en rode peper toe en pers de knoflook boven de pan uit. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak ongeveer 3 minuten.
Voeg vervolgens de pasta samen met de bouillon en edelgistvlokken toe en breng aan de kook. Roer goed door en laat gedurende 4 minuten zachtjes pruttelen. De meeste kikkererwtenpasta moet 4 minuten koken, maar bekijk voor de zekerheid even de verpakking van de pasta voor de gaartijd. Laat net zolang koken als op de verpakking staat.
Laat de artsjok uitlekken in een vergiet, maar spoel niet met water.
Als de pasta gaar is voeg je de spinazie in delen toe net zolang alle spinazie geslonken is. Voeg vervolgens ook de artisjok en cashewnotenpasta toe en meng nogmaals goed.
Als alles goed gemengd is breng je de pasta op smaak met het citroensap, peper en zout.
Verdeel de pasta over twee diepe borden en serveer er eventueel nog wat zaden en pitten bij. Enjoy!