Ga terug
+ servings

Couscous salade met makreel

Een heerlijk fris gerecht dat je zo op tafel tovert. Ideaal op zomerse avonden of als je niet veel tijd hebt om een volwaardige maaltijd klaar te maken. De leftovers zijn ook perfect voor de lunch de volgende dag.
Bereidingstijd 30 min
Gang diner, lunch
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 2 gerookte makreel filets in stukjes ‘geplukt’
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 1,5 teen knoflook geperst
  • 170 gram couscous quinoa als glutenvrije optie
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 tl komijnzaad
  • snuf chilipoeder
  • 3 (on)gekookte bietjes rode of gekleurde, in halve rondjes
  • 1 avocado in blokjes
  • handje verse dille gehakt of fijn geknipt
  • 5 radijsjes in dunne plakjes
  • peper & zout

Dressing

  • 3 el (plantaardige) kwark
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 teen knoflook
  • snuf chilipoeder

Instructies
 

  • Gebruik je ongekookte bieten? Begin dan met het schillen en koken van de bieten. De kooktijd van bieten is, afhankelijk van seizoen van oogsten en de grootte, c.a. 20-40 minuten. Je kunt checken of de bieten gaar zijn door er met een vork in te prikken.
  • Maak de bouillon klaar en meng deze door de couscous. Dek de couscous af en zet weg zodat de couscous gaar kan worden.
  • Doe een scheut (kokos)olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook en het komijnzaad.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Pluk de makreel.
  • Roer de couscous los met een vork en meng met de knoflook, ui, makreel, bietjes, radijs, dille en avocado.
  • Serveer met de dressing en wat extra dille. Geniet!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!