Ga terug
+ servings

Pizza wrap met gerookte zalm en broccoli pesto

Wil je graag een nóg snellere variant maken? Dan kan je natuurlijk kiezen voor een kant-en-klare pesto, maar ik garandeer: deze zelfgemaakte broccoli pesto is een stuk lekkerder én gezonder!
Bereidingstijd 30 min
Gang diner
Porties 2

Equipment

  • Blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 10 groene asperges in stukjes van ca. 2 cm
  • 4 volkoren wraps
  • 100 gram gerookte zalm
  • handje verse dille
  • (plantaardige) crème fraîche of zuivelspread

Voor de pesto

  • 1 broccoli ongeveer 200 - 300 gram roosjes
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • Flinke scheut (extra vierge) olijfolie
  • 15 gram basilicum
  • peper & zout
  • sap van een halve citroen optioneel

Instructies
 

  • Wel de cashewnoten in lauwwarm water tot gebruik.
  • Snijd het kontje van de asperges en kook in ca. 5 min beetgaar
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook deze even heel kort, ca. 2 minuten.
  • Doe ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in een blender of keukenmachine. Voeg tot slot de gekookte broccoli toe. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Begin met het toevoegen van een scheutje olijfolie, als de pesto te droog is kun je altijd meer toevoegen.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak hierin de wrap om en om tot deze een klein beetje bruin kleurt. Let op dat de wrap niet te knapperig wordt.
  • Smeer de wrap in met de pesto en crème fraîche (of zuivelspread) en beleg met de asperges, gerookte zalm en bestrooi met de verse dille.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!