Ga terug
+ servings

Gezonde 'pizza' met mozzarella en zelfgemaakte broccoli pesto

De vegetarische caprese variant is ook ontzettend lekker. Je kunt ze natuurlijk ook beide maken en lekker proeven om je favoriete gezonde pizza te ontdekken :)
Bereidingstijd 30 min
Gang diner
Porties 2

Equipment

  • Blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 10 groene asperges in stukjes van ca. 2 cm
  • 4 volkoren wraps
  • 125 gram mozzarella in plakjes
  • 2 rijpe tomaten

Voor de pesto

  • 1 broccoli ongeveer 200 - 300 gram roosjes
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • Flinke scheut (extra vierge) olijfolie
  • 15 gram verse basilicum
  • peper & zout
  • sap van een halve citroen optioneel

Instructies
 

  • Wel de cashewnoten in lauwwarm water tot gebruik.
  • Snijd het kontje van de asperges en kook in ca. 5 min beetgaar.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook deze even heel kort, ca. 2 minuten.
  • Doe ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in een blender of keukenmachine. Voeg tot slot de gekookte broccoli toe. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Begin met het toevoegen van een scheutje olijfolie, als de pesto te droog is kun je altijd meer toevoegen.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak hierin de wrap om en om tot deze een klein beetje bruin kleurt. Let op dat de wrap niet te knapperig wordt.
  • Smeer de wrap in met de pesto en beleg met de asperges, tomaten en mozzarella. Je kunt de wrap nog 4 min onder de grill leggen, maar gelijk eten kan ook.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!