Ga terug
+ servings

Kabeljauw pakketjes uit de oven met zelfgemaakte spinazie pesto

De zelfgemaakte spinazie pesto geeft echt een extra smaakexplosie aan dit heerlijke recept. Je hebt waarschijnlijk wat pesto over. Die kun je prima 4 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje bewaren en gebruiken om je maaltijdsalades of broodjes te pimpen. Ideaal!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Gang diner
Porties 2

Equipment

  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 2 stuks kabeljauwfilet (ca. 150 gram per persoon)
  • 1 tomaat in dunne plakjes
  • 1/2 courgette in dunne plakjes

Voor de spinazie pesto*

  • 75 gram ongebrande cashewnoten
  • 100 gram spinazie
  • 50 ml olie van goede kwaliteit Bv. Huttentutolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 limoen het sap
  • zwarte peper naar smaak

Lekker voor erbij

  • Zoete aardappel uit de oven, aardappel wedges of rijst
  • Frisse salade met tomaat, komkommer, rucola, mozzarella balletjes en balsamicosiroop

Instructies
 

  • Wel de cashewnoten 10 minuten in lauwwarm water. 
  • Pel de knoflook en snijd deze fijn en snijd ook alvast de tomaat en courgette in dunne ronde plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in je keukenmachine en meng tot er een mooie pesto ontstaat. Je keukenmachine heeft misschien even wat tijd nodig, dit hangt af van de kracht van de machine. Als hij niet romig genoeg wordt voeg je nog wat extra Huttentutolie toe. Breng op smaak met peper.
  • Leg twee vellen bakpapier klaar en verdeel de plakjes courgette. Leg hierop de kabeljauw en besmeer deze vervolgens met pesto. Leg op de pesto de plakjes tomaat en eventueel nog wat zwarte peper. Vouw de pakketjes goed dicht door het bakpapier wat de verkreukelen aan de zij- en bovenkant. Leg op een bakplaat en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Na 15 minuten controleer je of de kabeljauw mooi gaar en zacht is of dat je de oventijd nog met 5 minuten moet verlengen. 
  • Heerlijk om met zoete aardappel uit de oven of rijst en een frisse salade te serveren. De salade kun je ook nog op smaak brengen met wat pesto en (Huttentut)olie. Eetsmakelijk!

Notities

*De hoeveelheid pesto is meer dan je gebruikt voor het recept. Je kunt de pesto 4 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Heerlijk om te gebruiken bij een snelle pasta pesto, door een maaltijdsalade of wat denk je van een tosti met pesto, tomaat en mozzarella?
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!