Ga terug
–+ servings

Mie met bloemkool, zalm en krab

Een ideale maaltijd voor als je net wat minder tijd hebt om te koken, maar een gezonde, voedzame maaltijd op tafel wilt zetten.
Bereidingstijd 20 min
Gang diner
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 125 gram mie
  • 150 gram surimi in dunne reepjes
  • 200 gram gerookte zalm in dunne reepjes
  • 1 medium bloemkool in roosjes
  • 3 bosuitjes in ringen
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sambal of meer naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook in ruim water in 4 minuten beetgaar. Er mag best nog een bite aan zitten. Giet de bloemkool af en laat uitlekken.
  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de bosui, surimi en gerookte zalm.
  • Verwarm een eetlepel (kokos)olie in een (wok)pan en bak hierin de bloemkool.
  • Voeg de gekookte mie, zalm en surimi toe en breng op smaak met de sambal en sojasaus. Laat goed warm worden.
  • Serveer met het gerecht met de bosui. Eetsmakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!