Ga terug
+ servings

Glutenvrije boekweitpannenkoekjes

Beleg de pannenkoeken zoals jij lekker vind! Denk bijvoorbeeld aan appelstroop, feta met zongedroogde tomaten of ga voor zoet: kwark of pindakaas met plakjes banaan.
Bereidingstijd 30 min
Gang lunch, Ontbijt
Porties 2

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 300 gram broccoli
  • 30 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak

Topping

  • (plantaardige)kwark
  • wilde perzik
  • sesamzaadjes
  • verse munt

Instructies
 

  • Snijd de onderkant van de steel van de broccoli 2 cm af en snijd in plakjes. De overige broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli even kort, ca. 4 minuten.
  • Doe de gekookte broccoli samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een mooi glad beslag.
  • Verwarm een koekenpan met (kokos)olie en schep met een lepel het beslag in de pan. Ik gebruikte een grote lepel per pannenkoek, maar je kunt uiteraard ook grotere of kleinere pannenkoekjes maken. Keer de pannenkoeken om als er luchtbelletjes in de bovenkant ontstaan. Bak vervolgens nog even kort aan de andere kant tot ook deze mooi goudbruin kleurt. Herhaal dit tot je beslag op is.
  • Heerlijk om te beleggen met (plantaardige) kwark, stukjes perzik, wat verse munt en sesamzaadjes. Eetsmakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!