Ga terug
+ servings

Vata Curry Met Pancha Masala

De kruidenmix (Pancha Masala) is een geweldige basis voor een curry, ovengroenten of wokgerecht. En laat je niet afschrikken, het is heel eenvoudig te maken. Ook met de groenten kun je lekker variëren dus kies vooral groenten die jouw voorkeur hebben.
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 50 min
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 500 gram sperzieboontjes gehalveerd
  • 500 gram pompoen in blokjes
  • 500 gram bloemkool in kleine roosjes
  • 2 el kokosolie
  • 1 el Pancha Masala
  • 1 el fijngehakte gember
  • 1/2 tl verse zwarte peper
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl zeezout
  • 1 el citroensap
  • bodempje water

Pancha Masala (1 potje)

  • 2 el komijnzaad
  • 2 el nigellazaad
  • 2 el mosterdzaad
  • 2 el anijszaad of venkelzaad
  • 1 el fenegriekzaad grof gemalen (koffiemolen)

Toppings

  • Om te serveren: pandanrijst, kokosyoghurt of biogarde en verse koriander
  • 1/2 tl asafoetida optioneel
  • De curry leent zich perfect voor als je voor een grote groep gaat koken.

Instructies
 

  • Doe alle specerijen voor de Pancha Masala in een potje en meng goed (lekker schudden).
  • Bereid alle groenten voor. Was en snijd ze in het juiste formaat.
  • Verhit de kokosolie in een grote wok en zet het vuur vervolgens laag. Strooi er 1 el Pancha Masala in en bak tot de zaadjes beginnen te kleuren.
  • Doe er de gember en peper bij (optie ook asafoetida) en bak alles nog een paar seconden.
  • Voeg dan de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten.
  • Vervolgens voeg je het bodempje water en kurkuma toe en doe je de deksel op de pan om het stoom vast te houden.
  • Voeg na vijf minuten de pompoen en bloemkool toe. Laat alles rustig koken tot de groenten gaar zijn.
  • Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Als de groenten gaar zijn breng je het gerecht op smaak met het citroensap en serveer je het met rijst, kokosyoghurt of biogarde en eventueel verse koriander.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!