Ga terug
–+ servings

Bietenhummus

Een heerlijke variatie op hummus, romig, fris en vol van smaak. Lekker als gezond broodbeleg, maar ook als dip bij de borrel of om te serveren bij een bowl of broodje falafel.
Voorbereidingstijd 10 d
Bereidingstijd 5 d
Gang Borrelhapje, lunch
Porties 8

Equipment

  • Keukenmachine
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 2 rode bieten gekookt en in blokjes
  • 300 gram kikkererwten gekookt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 el tahin
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 1/2 citroen geperst
  • 1 el appelazijn
  • 3 el olijfolie
  • zout & peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook eventueel eerst de bietjes. Snijd de bieten en pers alvast de knoflook uit.
  • Doe de bieten, knoflook, tahin, komijn, azijn, olijfolie en het citroensap in je keukenmachine of gebruik je staafmixer. Meng tot een gladde massa.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!