RAÏTA VAN RODE BIETJES
Een heerlijk aardend gerecht dat je perfect kunt combineren met een voedzame curry, pannenkoekjes of met wat basmati rijst als makkelijke avondmaaltijd. Als lunch is deze Raïta ook heerlijk in combinatie met een getoast (naan)broodje.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
- 3 middelgrote rode bieten (voor een snelle optie ga je voor gekookte biologische bieten)
- 4 deciliter kookyoghurt
- 1/2 theelepel geroosterd, gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel garam masala
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels fijngehakte munt
- zout naar smaak
Schil de bietjes dun en snijd ze in kleine blokjes.
Kook de bietenblokjes in een klein laagje water tot ze gaat zijn. Dit is afhankelijk van hoe groot en vers de bieten zijn maar de gemiddelde kooktijd is 15-20 minuten. Giet ze af en laat afkoelen. Heb je voorgekookte bieten? Dan sla je deze stap over.
Meng de bietjes in een schaal met de overige ingrediënten.
Garneer blaadjes munt.