Ga terug
+ servings

PESSERATU'S - LUNCH PANNENKOEKJES

Deze pannenkoekjes zijn ideaal om vooraf te maken en een aantal dagen van te genieten. Combineer met een lekkere chutney, raïta of een schep kokosyoghurt. De pannenkoekjes lenen zich ook perfect om in te vriezen. Let er wel op dat je de bonen en granen een moet weken.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Wachttijd 1 d
Totale tijd 1 d 45 min
Porties 15 pannenkoekjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram gerst, quinoa, basmati rijst of boekweit
  • 100 gram groene mungbonen
  • 200 gram spitskool (of andere groenten), fijngesneden
  • 2 volle el gember geraspt
  • ruim 1 dl water voor het beslag
  • 100 gram fijne havermout
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl tijm
  • 3/4 tl kurkuma
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 6 el fijngesneden verse groene kruiden (peterselie, koriander, basilicum, munt, dille etc.)
  • 1 tl zout (naar smaak)
  • kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Week de gerst (of andere granen) samen met de mungbonen samen in water, de hele nacht of minstens 5 uur. Giet af en spoel goed.
  • Snijd de groenten echt goed fijn. Experimenteer gerust met groenten zoals spitskool, venkel, knolselderij, wortel of pastinaak.
  • Maal de mungbonen, gerst en gember samen met ruim 1 dl water tot een glad en dik beslag. Doe het beslag in een kom en voeg de havermout, kikkererwtenmeel, gemalen komijn, tijm, kurkuma, zwarte peper, gesneden groente, verse kruiden en het zout toe. Heel goed doorroeren.
  • Laat nu 10 minuten rusten en kijk of het beslag naar wens is. Het is dikker dan 'normaal' pannenkoekenbeslag, maar je moet er wel mee kunnen bakken dus indien nodig voeg je extra water toe.
  • Verhit nu 1 el kokosolie in een koekenpan. Zorg dat de pan goed heet is voordat je het beslag toevoegt. Maak ongeveer 3 pannenkoekjes in een pan. Strijk glad met de onderkant van een lepel en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin kleuren. Keer om en bak ook de andere kant tot goudbruin. Herhaal dit tot het beslag helemaal op is.
  • Serveer met Chutney, kokosyoghurt of Raïta.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!