Week de gerst (of andere granen) samen met de mungbonen samen in water, de hele nacht of minstens 5 uur. Giet af en spoel goed.
Snijd de groenten echt goed fijn. Experimenteer gerust met groenten zoals spitskool, venkel, knolselderij, wortel of pastinaak.
Maal de mungbonen, gerst en gember samen met ruim 1 dl water tot een glad en dik beslag. Doe het beslag in een kom en voeg de havermout, kikkererwtenmeel, gemalen komijn, tijm, kurkuma, zwarte peper, gesneden groente, verse kruiden en het zout toe. Heel goed doorroeren.
Laat nu 10 minuten rusten en kijk of het beslag naar wens is. Het is dikker dan 'normaal' pannenkoekenbeslag, maar je moet er wel mee kunnen bakken dus indien nodig voeg je extra water toe.
Verhit nu 1 el kokosolie in een koekenpan. Zorg dat de pan goed heet is voordat je het beslag toevoegt. Maak ongeveer 3 pannenkoekjes in een pan. Strijk glad met de onderkant van een lepel en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin kleuren. Keer om en bak ook de andere kant tot goudbruin. Herhaal dit tot het beslag helemaal op is.
Serveer met Chutney, kokosyoghurt of Raïta.