Voor dit recept kunt je kiezen om een grote taart te maken of een aantal kleintjes. Kies voor een brownievorm of kleine springvormpjes.
Week de rozijnen in lauwwarm water en zet even weg.
Begin nu met de bodem. Smelt de kokosolie in een pannetje en meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een kruimelig deeg.
Beleg je springvorm met bakpapier en verdeel het deeg met de bolle kan van een lepel over de bodem. Is het plakkerig? Maak je lepel dan vochtig met warm water. Zet nu weg in de koelkast.
Maak nu de vulling. Doe de agar agar met 4 eetlepels water in een pannetje en breng aan de kook. Voeg nu beetje bij beetje de kwark toe. Blijf ondertussen roeren en voeg tot slot ook de vanille en de zoetstof toe.
Blijf roeren tot de agar agar mooi is opgelost en er een egale vulling is ontstaan.
Schenk de vulling op de bodem en zet vervolgens minstens 3 uur in de koelkast.
Maak ondertussen de topping. Bak de appel in een koekenpan zonder olie. Voeg de kruiden, het zoetstof en een scheutje water toe en bak de appel tot hij mooi zacht is en de kruiden lekker ‘plakkerig’ worden.
Dep de rozijnen droog en meng deze met de appel, kaneel topping.
Haal de taart na 3 uur uit de koelkast, verdeel de topping over de taart en maak eventueel af met extra nootjes, zaden en kokosrasp. Nu kan het genieten beginnen!