Begin met de tofu. Laat hem uitlekken, winkel in een schone theedoel en verzwaar met boeken om het vocht eruit te drukken.
Maak ondertussen de marinade door alle ingrediënten te mengen. Snijd de tofu nu in blokjes en meng door de marinade. Zet minstens 30 minuten weg in de koelkast (langer mag altijd).
Na de wachttijd verwarm je de oven voor op 220 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Verdeel de blokjes tofu nu over de bakplaat en besprenkel met wat overgebleven marinade. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven. Keer halverwege de tofu blokjes om.
Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik je edamame uit de diepvries? Kook deze dan ca. 2 minuten zodat ze lekker knapperig blijven.
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
Snijd de aubergine in ronde plakken en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de courgette.
Besprenkel de aubergine met zeezout zodat het vocht eruit trekt. Laat 10 minuten intrekken. Dep droog en besmeer de plakken met olie. Bak vervolgens in een grillpan (of apparaat) tot ze mooi goudbruin kleuren.
Voor de courgette verwarm je een flinke scheut zonnebloemolie in een grote koeken- of wokpan en bak je de courgette ca. 5 minuten tot ze mooi zacht zijn geworden.
Pak mooie bowls en maak van je maaltijd een feestje door door de borden mooi op te maken. Serveer met de dressing en eventueel een schijfje limoen.