Ga terug
+ servings

Bananenbrood met cheesecake vulling

Oehlala, je leest het goed, mét cheesecake vulling! Dit bananabread is gevuld met (plantaardige)kwark en wordt daardoor zo luchtig en smeuïg. Hebben we niet helemaal zelf bedacht, dit recept is een variatie op het bananabread van ‘Oh my pie’. Heerlijk comfort- food voor het weekend en, als je ‘m niet in één keer verslindt, heb je een heerlijk tussendoortje op werkdagen.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 45 min
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 3 uur 5 min
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 200 gram havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram walnoten
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 4 rijpe bananen
  • 30 gram kokosolie
  • 100 gram mejouldadels ontpit
  • 100 ml bruiswater spa rood
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 el appelciderazijn

Voor de vulling

  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram kwark uitgelekt
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • scheutje citroensap

Instructies
 

  • Laat de kwark uitlekken in een schone theedoek zodat het vocht er goed uit trekt. Ik hang de theedoek zelf altijd boven een vergiet in de wasbak.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed je cakeblik met bakpapier of vet het blik goed in.
  • Doe het havermeel en speltmeel met de speculaaskruiden, bakpoeder en zeezout in een mengkom.
  • Gebruik een blender of keukenmachine om de bananen, mejouldadels en kokosolie te mixen tot een romig geheel. Voeg de Spa rood toe en spatel door het mengsel heen.
  • Meng het bananen mengsel door de droge ingrediënten.
  • Neem nu een klein kommetje en meng hierin baking soda met de appelciderazijn. Voeg de Spa rood toe en spatel door het mengsel heen. Voeg dit toe aan het beslag en meng goed.
  • Meng nu de uitgelekte (plantaardige) kwark met het citroensap en de ahornsiroop of honing.
  • Verdeel de helft van het beslag over het cakeblik en strooi hier ongeveer de helft van de blauwe bessen overheen. Bestrijk met de helft van het kwarkmengsel. Verdeel hier het overige beslag overheen en maak af met de blauwe bessen en walnoten.
  • Ga je voor een ‘luxe bolide’ zoals ‘Oh my pie’ het mooi noemt, maak dan af met kokossnippers en amandelschaafsel.
  • Zet de cake 40-45 minuten in de oven. Laat de cake even afkoelen buiten de koelkast en zet vervolgens nog minimaal 2 uur in de koelkast, dit is nodig om de cheesecake vulling goed op te laten stijven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!