JACKFRUIT BURGERS
Afhankelijk van hoe groot je de burgers maak haal je er 4 tot 6 uit. Je kunt de hoeveelheden eenvoudig verdubbelen, maar let dan wel op de toevoeging van kruiden en sambal. Deze kun je met 1/3 verhogen.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Voor de avocadosaus
- 1 avocado
- 1 el (plantaardige) kwark
- sap van een halve limoen
- 1 tl sambal
Toppings
- (glutenvrij) broodje
- Toppings
- Tomaat
- Komkommer
- Rucola of veldsla
- Mayonaise
- Augurk
Spoel de kikkererwten af in een vergiet en voeg vervolgens de jackfruit toe. Laat goed uitlekken.
Doe alle ingrediënten voor de burgers in de mengkom van je keukenmachine of een grote kom waar je de staafmixer in kunt gebruiken. Meng de ingrediënten grof! Je wilt niet dat het puree wordt want het is juist lekker als er een goede bite aan de burgers zit.
Kneed de het 'deeg' vervolgens nog even door met je handen en maak er 4 tot 6 ballen van. Laat even rusten in de koelkast.
Maak de avocadosaus door de avocado te prakken met een vork en te mengen met de overige ingrediënten. Breng eventueel op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Zet een koekenpan op het vuur met een flinke scheut zonnebloemolie. De burgers moeten in best wat olie gebakken worden, anders worden ze te droog. Leg 3 ballen per keer in de pan (afhankelijk van de grootte van je koekenpan) en druk plat met een spatel. Bak op middelhoog vuur ongeveer 4 minuten per kant.
Keer voorzichtig om zodat de burgers niet uit elkaar vallen. Als je aan beide kanten mooi goudbruin zijn gekleurd zijn ze klaar om op te eten.
Serveer op een broodje met de toppings en geniet!