Ga terug
–+ servings

VEGAN CURRY

De kruidenmix geeft deze curry niet alleen een ware smaakexplosie, maar ook een geweldig detox effect. Een fijn gerecht om kennis te maken met de holistische kijk op voeding.
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Kruiden en specerijen

  • 2 kruidnagels
  • 1 tl gemalen kardamon
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl chillipoeder

Voor de Curry

  • 300 gram rijst
  • 1 el kokosolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 cm verse gember geschild en fijngesneden
  • 1 rode peper (houd je niet van pittig? Ga dan voor een halve peper) fijngesneden
  • 1 courgett in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 blokje groenten bouillon
  • sap van een halve citroen
  • 200 gram kikkererwten
  • 410 gram perzik (uit glas, liever geen blik in verband met BPA. Kun je dit niet vinden? Gebruik dan verse sinaasappel ter vervanging)
  • optioneel om te serveren: verse koriander

Instructies
 

  • Snijd alle groenten fijn zodat je straks direct aan de slag kunt met de curry.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een eetlepel kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, gember en rode peper aan.
  • Voeg de paprika en courgette toe en bak 5 minuten voordat je alle kruiden toevoegt. Roer goed door.
  • Voeg nu de kokosmelk, tomatenblokjes, bouillonblokje, sap van de citroen en het sap van de perziken toe. Meng het geheel goed door en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Voeg de kikkererwten en perzik toe aan de curry en breng op smaak met peper en zout. Haal de kruidnagels uit de curry en je bent ready to serve!
  • Serveer met de rijst en eventueel verse koriander.

Extra's

  • Serveer dit gerecht met pandan, basmati of zilvervliesrijst. Kies zelf welke rijst jij het lekkerste vind en waar jouw lichaam het beste op reageert. Eet je glutenvrij? Dan kies je voor pandan of basmatirijst omdat zilvervliesrijst gluten bevat.
  • Tip: Overgebleven curry warm je de volgende dag weer even op voor een voedzame lunch.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!