OOSTERSE MAALTIJDSALADE (VEGAN & GLUTENVRIJ)
Dit gerecht is geschikt voor 2 personen waarbij je waarschijnlijk een portie overhoud voor een voedzame lunch de volgende dag, ideaal! De gebakken uitjes en kroepoek bevatten gluten. Als je deze weg laat heb je zowel een vegan als glutenvrije maaltijd.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
- 1 bakje vegetarische kipstukjes (vegetarische slager)
- 150 gram fijne rijstnoedels (rijstmie)
- 75 gram rucola
- 150 gram wortels julienne gesneden
- 200 gram sperziebonen
- 1/2 komkommer in halve maantjes
- 100 gram rode kool fijngesneden
Voor de marinade
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl sesamolie
- 2 el ketjap manis
- 2 el sojasaus
- 1 tl agave siroop (of honing)
- 1 tl sambal
- 1 el citroensap
Voor de dressing
- 100 ml kokosmelk
- 2 el pindakaas (100%)
- 1 el sojasaus
- 1 tl sambal
Toppings
- Gebakken uitjes
- Handje cashewnoten
- Verse koriander of peterselie
- Schijfje limoen
- Vegqan kroepoek
Begin met het mengen van de ingrediënten voor de marinade. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en meng nogmaals goed. Zorg dat ze allemaal een laagje marinade hebben. Laat even staan.
Meng de ingrediënten voor het sausje tot een gladde massa. Zet even weg in de koelkast zodat hij wat dikker wordt.
Snijd alle groenten in het juiste formaat en dop en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar.
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng in een grote kom de rucola met de wortel, komkommer en rode kool.
Bak nu de kipstukjes tot ze mooi goudbruin kleuren. Schep regelmatig om. Je hoeft geen extra olie in de koekenpan te gebruiken omdat de olie al in de marinade verwerkt zit.
Meng tot slot de groenten met de gekookte noedels en kipstukjes en serveer met de salade en eventueel extra toppings. Enjoy!