Ga terug
+ servings

VEGAN EN GLUTENVRIJE CHOCOLADE CAKE

Een geweldig tussendoortje of makkelijk to go ontbijt, met deze cake zit je sowieso goed! Hij is plantaardig, glutenvrij, luchtig en heel erg lekker.
Voorbereidingstijd 15 min
Wachttijd 45 min
Totale tijd 1 uur
Porties 10 plakken ongeveer

Ingrediënten
  

  • 100 gram kokosolie (op kamer temperatuur)
  • 75 gram amandelmeel
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 30 gram arrowroot
  • 190 gram geraspte courgett
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl bakingsoda + 1 tl appelazijn
  • 6 el rauwe cacao poeder
  • 3 el agave siroop (of honing)
  • 345 gram appelmoes met stukjes (Servero)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de kokosolie met de appelmoes en honing.
  • Meng in een tweede kom de overige ingrediënten behalve de courgette en baking soda + appelazijn.
  • Meng de baking soda en appelazijn in een apart kommetje.
  • Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de natte en meng goed. Als je een egale massa hebt voeg je ook de courgette toe en meng je deze er goed door.
  • Tot slot meng je de baking soda door het beslag.
  • Schenk in een cakevorm bedenkt met bakpapier en zet de cake 45 - 55 minuten in de voorverwarmde oven. Enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!