VEGETARISCHE EN GLUTENVRIJE PASTA SALADE
Laat je verrassen door deze heerlijke pastasalade. Heerlijk op een zomerse dag of voor als je een maaltijd moet voorbereiden. Hij is zowel lauw warm als helemaal afgekoeld erg lekker.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Voor de tapenade
- 295 gram (1 potje) zongedroogde tomaten
- 2 tenen knoflook
- 4 takjes verse basilicum
- 1/2 citroen
- 30 gram pijnboompitjes
- Peper / Zout
- 1 el balsamico azijn
- 1 tomaat
Voor de pasta salade
- 100-150 gram (glutenvrije) penne
- 1 courgette
- 250 gram cherry tomaatjes
- 225 gram (1 pakje) halloumi
- 4 el zongedroogde tomaten tapenade
- 1 el pijnboompitjes
- handje rucola
Tapenade
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren en laat goed afkoelen.
Pel de knoflook, pluk de blaadjes verse basilicum van de takjes, rasp en pers de 1/2 citroen en snijd de tomaat in parten.
Haal de zongedroogde tomaten uit het potje en plaats deze met alle ingrediënten in een keukenmachine.
Maal alle ingrediënten tot een grove tapenade en breng op smaak met peper en zout.
De pastasalade
Kook de Pasta volgens de verpakking en laat daarna goed afkoelen. Voeg eventueel 1 el olijfolie toe zodat de pasta minder kleeft.
Snijd de cherry tomaatjes doormidden en de courgette en halloumi in plakjes.
Smeer de plakjes courgette lichtjes in met olie en grill deze voor een paar minuten totdat je mooie grill streepjes ziet ontstaan. In dezelfde pan grill je vervolgens de plakjes halloumi tot ze lichtbruin kleuren.
Rooster de pijnboompitjes ondertussen in een droge koekenpan.
Meng de tapenade met de afgekoelde pasta en serveer samen met de rucola, courgette, halloumi, tomaatjes en pijnboompitjes in een mooie schaal.