Ga terug
–+ servings

MINI BONEN BURGERS MET ZOETE AARDAPPEL

Burgers die je iedere avond kunt serveren. Voedzaam, boordevol vitaminen en vooral heel erg lekker. Als je kruiden mild houdt dan zijn deze burgers ook zeker geschikt voor kinderen.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Porties 8 personen

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 300 gram zoete aardappel zonder schil
  • 225 gram rode- en bruine bonenmix
  • 1/2 tl sambal
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder mild
  • 1 el Ras el Hanout
  • 1 tl Zonnatura tomatenspread

Instructies
 

  • Kook de zoete aardappel gaar. Tip: breng de zoete aardappel in zijn geheel met schil aan de kook. Kook gaar en laat vervolgens afkoelen. Je trekt de schil er dan in een handomdraai af!
  • Spoel de bonen af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Doe de bonen samen met de gekookte zoete aardappel en alle kruiden en specerijen in de mengkom van je staafmixer en pureer grof. Je wilt geen puree!
  • Vervolgens maak je er kleine burgers van en bak je ze in een koekenpan in ongeveer 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Gebruik zonnebloemolie om deze burgers te bakken voor een mooi krokant laagje.
  • Serveer op een lekker broodje of bij een salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!