GEMARINEERDE AUBERGINE SPIESJES MET HONING & MISO
BBQ Special! Een heerlijk BBQ gerecht waar iedereen van op zal kijken! Maak er een volledige maaltijd van door ze te serveren met een heerlijk frisse Burrata salade.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min
Voor de aubergine spiesjes
- 2 el honing
- 1 el olijfolie van goede kwaliteit
- 2 tl misopasta* + 3 el water
- Sap van een halve limoen
- 1 teen knoflook gepeld en geperst
- 1 tl kruidenazijn van Tromp & Rueb
- Optioneel: sesamzaadjes en bosui
Voor de burrata salade
- 1 burrata
- 75 gram gemengde rucola melange
- 2 bosuitjes in dunne ringen gesneden
- 50 gram granaatappelpitjes
- Blaadjes van 3 takjes munt
- Handje walnoten
- 1 tl appelazijn van Tromp en Rueb
- 2 el olijfolie van goede kwaliteit
Meng de honing met de misopasta, water, sap van de halve limoen, kruidenazijn, olijfolie en geperste knoflook in een mengkom. Snijd de aubergine in blokken van ca. 2 centimeter en smeer de aubergine in met het mengsel. Laat even rusten.
Maak ondertussen de salade door alle ingrediënten met elkaar te mengen in een grote saladekom. Je kunt kiezen of je de burrata heel op de salade serveert of er in stukken doorheen mengt.
Rijg de aubergine aan de satéprikkers en grill deze op de bbq in ca. 10 minuten aan alle kanten mooi goudbruin. Is het geen bbq weer? Dan is er ook een optie om ze in een grillpan te grillen.
Serveer de spiesjes met de salade, sesamzaadjes en bosuitjes.