Ga terug

LENTEPASTA MET DOPERWTENPESTO

Een heerlijk licht gerecht boordevol smaak. De gebakken tofu geeft een heerlijke bite aan dit gerecht. Begin hier wel op tijd mee omdat de tofu het knapperigste wordt als hij goed kan uitlekken!
Voorbereidingstijd 1 uur 30 min
Bereidingstijd 30 min
Wachttijd 1 uur 30 min
Totale tijd 3 uur 30 min

Equipment

  • Keukenmachine of staafmixer en Spirelli of dunschiller

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor de tofu

  • 500 gram tofu
  • 4 el water
  • 2 el sesamolie
  • 2 tl kurkum
  • 2 cm gember geschilde en geraspt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl sambal (oelek)
  • flinke snuf zeezout

Ingrediënten voor de Courgette Spaghetti

  • 4 courgettes (1 kilo)
  • 200 gram diepvries doperwten (op kamertemperatuur)
  • 25 gram pistachenoten licht gezouten en gebrand
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • 4 takjes verse munt, de blaadjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook gepeld en geperst
  • 1/2 biologische citroen sap en rasp
  • Optioneel: (volkoren) spaghetti en geroosterde pijnboompitten

Instructies
 

Bereiding krokante Tofu

  • Let op: met het uitlekken en marineren moet je eerder beginnen!
  • Laat de tofu, zeker een uur van tevoren, goed uitlekken. Wikkel de tofu in een schone theedoek en leg deze tussen twee ovenschalen. Verzwaar met boeken. Het vocht moet er zoveel mogelijk uittrekken, dat is het allerlekkerste.
  • Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 2 bij 2cm.
  • Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen.
  • Doe de tofu blokjes in een bakje dat je kunt afsluiten. Giet er de marinade over. Sluit het bakje af en schud goed! Laat zeker een half uur staan.
  • Verwarm een goede koekenpan met een klein scheutje olie en bak de tofu hier eerst 2 minuten in op hoog vuur. Schep regelmatig om. Zet het vuur lager en bak nog 6 minuten tot de tofu mooi goudbruin kleurt.

Bereiding Courgette Spaghetti

  • Maak van de courgette slierten met behulp van een spirelli of gebruik een dunschiller. Dan krijgen de slierten meer de vorm van tagliatelle.
  • Meng de overige ingrediënten in je keukenmachine of gebruik je staafmixer. Meng tot een gladde massa en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel extra sap en/of rasp van de citroen.
  • Dep de courgette slierten droog met keukenpapier.
  • Zet een grote koekenpan op het vuur met een klein scheutje olijfolie. Bak hierin de slierten 2 minuten en voeg dan de pesto toe. Meng het geheel goed en verwarm nog 5 minuten.
  • Voeg eventueel gekookte spaghetti toe naar wens. Meng tot slot de gebakken tofu door de courgette spaghetti en serveer het gerecht met extra Parmezaanse kaas en eventueel geroosterde pistachenoten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!