COMFY HAVERMOUT MET BLAUWE BESSEN
Een heerlijk voedzaam ontbijt of lunch die je de nodige brandstof geeft voor een drukke ochtend of middag.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
- 30 gram (glutenvrije) havermout
- 40 gram bloemkoolrijst (diepvries)
- 1/2 banaan geprakt
- 2 el gebroken lijnzaad
- 150 ml ongezoete amandelmelk
- 1 tl kaneel
Topping
- Blauwe bessen
- Agave siroop (of honing)
- Kokosyoghurt
- Pindakaas (100%)
- Lijnzaad
Doe de havermout, bloemkoolrijst, lijnzaad, kaneel en amandelmelk in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de banaan toe en verwarm even mee.
Wordt de havermout te droog? Voeg dan een extra scheutje water of amandelmelk toe. Te nat? Laat hem dan nog wat langer op laag vuur pruttelen.
Schenk de havermout in een mooi kommetje en maak af met de toppings. Een scheutje agave siroop, lepeltje kokosyoghurt, theelepel pindakaas, handje blauwe bessen en wat hennepzaadjes voor de finishing touch maakt dit ontbijt hemels!