Ga terug
–+ servings

RABARBER CRUMBLE

Als toetje, taartje of luxe verwen ontbijt.. Het kan allemaal! Deze crumble is vegan en glutenvrij.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Wachttijd 35 min
Totale tijd 1 uur
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Voor de vulling

  • 400 gram rabarber (3-4 stengels)
  • 200 gram aardbeien
  • 2 el agave- of ahornsiroop (honing kan ook, maar dan is het recept niet meer vegan)
  • 4 eetlepels water

Voor de crumble

  • 100 gram plantaardige roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram kokosbloemsuiker
  • Snufje zout
  • 75 gram glutenvrije havermout
  • 75 gram amandelmeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Was de rabarber en de aardbeien. Snijd de rabarber in stukken van ongeveer 5 centimeter en snijd de kroontjes van de aardbeien. Leg beide in de ovenschaal en besprenkel met het water en de siroop.
  • Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet vervolgens apart om af te koelen.
  • Begin met het maken van het deeg voor de crumble. Kneed de boter zacht, voeg hier de suiker en het zout aan toe en kneed het mengsel met je handen tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber en de aardbeien. Plaats de crumble in de boven en bak in 35 minuten af.
  • Serveer de crumble lauwwarm met een schepje kokosyoghurt voor een gezonde en plantaardige vervanging van slagroom.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!