Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de groentebouillon toe bij het koken van de quinoa.
Snijd de ui fijn, pers de knoflook en spoel de bonen en mais af met koud water. Laat goed uitlekken.
Gebruik je staafmixer om de bonen en mais te mengen. Zorg dat je ze niet helemaal fijn maalt, maar een grove textuur behoud.
Vervolgens meng je de fijngesneden ui, knoflook, kruiden, sambal, havermout en gekookte quinoa erdoor.
Als je de tijd hebt zet je het ‘deeg’ even in de koelkast zodat het eventuele vocht wordt opgenomen en het mengsel mooi dik wordt.
Maak er vervolgens burgers van met je handen en bak ze in een koekenpan ongeveer 7 minuten aan beide kanten zodat ze mooi goudbruin kleuren.
De burgers zijn heerlijk met avocadosaus, gebakken ui en courgette. Voor de avocadosaus hoef je alleen de ingrediënten met elkaar te mengen en naar smaak fijngesneden verse koriander toe te voegen.
De courgette maak je door ronde plakken te snijden en vervolgens in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie aan beide kanten ongeveer 3 minuten te bakken tot ze mooi zacht zijn. Voeg wat zwarte peper toe voor extra pit.
En tot slot, om het helemaal af te maken… Snijd de rode uien in dunne ringen en bak in een scheutje zonnebloemolie. Voeg na ongeveer 3 minuten een klein scheutje water toe en laat vervolgens 10 minuten zachtjes bakken. De uien worden op deze manier vol van smaak en heerlijk zacht.
Serveer de burger op een broodje met de avocadosaus, uien, courgette, sla en tomaat en geniet!