Ga terug
+ servings

VEGETARISCHE WRAPS MET CHILI SIN CARNE

Gezond comfort food boordevol eiwitten, kidsproof en binnen een half uur op tafel!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 blik kidneybonen (400 gram)
  • 1 blik maïs (310 gram)
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • (glutenvrije) volkoren tortilla's (1 tot 2 personen)
  • 75 gram rucola
  • 100 ml (plantaardige) Griekse yoghurt
  • Avocado in plakjes
  • 1 limoen in schijfjes
  • Optioneel: verse koriander en geraspte kaas

Kruidenmix

  • 1/2 el gemalen komijnzaad
  • 1/2 el gemalen koranderpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl kaneel

Instructies
 

  • Snijd de ui, knoflook en paprika
  • Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg na 2 minuten de paprika toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Meng alle kruiden en voeg deze samen met een scheutje water toe. Meng goed.
  • Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
  • Voeg de bonen, mais en gezeefde tomaten toe aan de groenten en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm ondertussen de wraps in een tweede koekenpan zonder olijfolie.
  • Beleg de wraps met de Griekse yoghurt, rucola en chili. Verdeel de avocado, serveer met een schijfje limoen en eventueel geraspte kaas en verse koriander. Enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!