Ga terug
+ servings

JACKFRUITBALLETJES MET QUINOA, CRANBERRY’S EN COURGETTE- WORTEL SALADE

Een heerlijk vegetarisch recept boordevol vitamines. Je kunt van de balletjes ook kleine of grotere burgers maken, maar net wat jouw voorkeur heeft!
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • Staafmixer, spirelli of dunschiller

Ingrediënten
  

  • 550 gram jackfruit (1 blik)
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl sambal
  • 2 el ketjap
  • 1 tl kurkuma
  • 1,5 tl gemalen komijnzaad

Voor de quinoasalade

  • 175 gram quinoa
  • 75 gram rucola
  • 1 courgette
  • 5 wortels (bospeen)
  • 0,5 tl gemalen komijnzaad
  • 2 el appelazijn
  • 2 el olijfolie (van goede kwaliteit)
  • 30 gram cranberry's

Voor het yoghurtsausje

  • 75 ml plantaardige yoghurt
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 10 gram bieslook fijngesneden
  • 1 tl paprikapoeder

Instructies
 

  • Laat jackfruit en kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Spreid jackfruit en kikkererwten uit over een schone theedoek, vouw dubbel en druk zo veel mogelijk van het vocht eruit.
  • Schep het jackfruit, de kikkererwten, kruiden, sambal en ketjap in een hoge beker. Pureer grof met de staafmixer en schep ⅓ van het mengsel eruit. Dit is straks lekker voor de bite in je burger. Pureer de rest van het mengsel glad en tot slot het achtergebleven deel met een lepel door het gladde deel. Vorm er met natte handen 12 balletjes van.
  • Zet de balletjes nu weg in de koelkast.
  • Maak met een spirelli of dunschiller slierten van de courgette en wortel. Meng in een kom met de komijnzaad, olijfolie en appelazijn. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Meng de ingrediënten voor de yoghurtdressing tot een mooi glad sausje.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin een scheutje zonnebloemolie. Bak de balletjes ca. 8-10 minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om zodat alle kanten mooi goudbruin kleuren. Zet het vuur niet te hoog, dan is de binnenkant nog niet warm en de buitenkant al snel te donker.
  • Serveer de balletjes met de quinoa, rucola, groentesalade, cranberry's en yoghurtdressing.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!