Ga terug
–+ servings

GEZONDE HAVERMOUT ONTBIJT TAARTJES

De havermout bodems zijn ook geschikt om te vullen met (plantaardige) kwark of yoghurt. Versier met jouw favoriete fruit en wat gesmolten pure chocolade en je hebt een echt verwen ontbijt!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Porties 6 taartjes

Equipment

  • Keukenmachine of blender

Ingrediënten
  

Voor de bodems

  • 150 gram havermout
  • 175 gram medjool dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Ca. 25 ml water (klein scheutje)

Voor de vulling

  • 1 medium zoete aardappel (ca. 350 gram)
  • 2 el plantaardige yoghurt (Soya of kokos)
  • Sap van een halve citroen

Topping

  • Blauwe bessen
  • Pure chocolade (het liefst 85%)

Instructies
 

  • Begin met de vulling. Schil de zoete aardappel en kook deze in ongeveer 10 minuten zacht. Laat even afkoelen.
  • Doe de zoete aardappel samen met de soya yoghurt en het limoensap in je keukenmachine of blender en meng tot een gladde massa. Zet nu weg in de koelkast.
  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een laagje lauwwarm water.
  • Doe nu de dadels, havermout, bakpoeder, kaneel en een scheutje water in je keukenmachine of gebruik je blender.
  • Verdeel het deeg in zes porties, rol er bolletjes van en druk ze vervolgens plat op de bakplaat. Vorm er met je handen bakjes van door de randjes omhoog te duwen. Schuif de plaat voor tien minuten in de oven.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  • Laat de taartjes even afkoelen. Vul ze daarna met de zoete aardappel vulling en versier met de blauwe bessen en gesmolten pure chocolade. Geniet ervan!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!