Begin met de vulling. Schil de zoete aardappel en kook deze in ongeveer 10 minuten zacht. Laat even afkoelen.
Doe de zoete aardappel samen met de soya yoghurt en het limoensap in je keukenmachine of blender en meng tot een gladde massa. Zet nu weg in de koelkast.
Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een laagje lauwwarm water.
Doe nu de dadels, havermout, bakpoeder, kaneel en een scheutje water in je keukenmachine of gebruik je blender.
Verdeel het deeg in zes porties, rol er bolletjes van en druk ze vervolgens plat op de bakplaat. Vorm er met je handen bakjes van door de randjes omhoog te duwen. Schuif de plaat voor tien minuten in de oven.
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
Laat de taartjes even afkoelen. Vul ze daarna met de zoete aardappel vulling en versier met de blauwe bessen en gesmolten pure chocolade. Geniet ervan!