Ga terug
+ servings

GEVULDE ZOETE AARDAPPEL MET TEMPEH

Een voedzaam, vegetarisch gerecht waarbij de oven het meeste werk doet. Eten er kinderen mee? Probeer dan een iets minder gewaagde vulling met cherrytomaten en Hüttenkäse.
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 grote of 4 middelgrote / kleine zoete aardappels
  • 2 grote handen boerenkool (of spinazie)
  • 150 gram kikkererwten (klein blikje)
  • 1 tl kerrie- of currypoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • Handje pijnboompitten
  • 150 gram tempeh
  • 1 kleine ui of sjalot fijngesneden

Marinade tempeh

  • Sap van een halve limoen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 1 tl honing of agave

Dressing

  • Sap van een halve limoen
  • 1 el Tahin (sesampasta)
  • 50 ml plantaardige yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en prik met een vork een aantal gaatjes in de schil. Leg ze, afhankelijk van de grootte, 40 - 50 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn gaar als je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
  • Maak een marinade voor de tempeh door de sojasaus, ketjap, sambal en het sap van de helft van de limoen te mengen.
  • Snijd de Tempeh in reepjes en meng die door de marinade. Zet een half uurtje weg in de koelkast.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Snijd de ui fijn en spoel de kikkererwten af onder koud water. Laat goed uitlekken.
  • Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur en bak hierin de ui aan. Voeg vervolgens de kikkererwten samen met het kerriepoeder en komijnzaad toe. Zet het vuur laag en schep gedurende 10 minuten regelmatig even om. Voeg na ongeveer 6 minuten de boerenkool toe.
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing. Blijft de dressing te dik? Voeg dan een scheutje water toe.
  • Bak de tempeh in een tweede koekenpan in een paar minuten goudbruin. Keer regelmatig om.
  • Haal de zoete aardappels uit de oven en snijd ze in het midden open. Ze moeten echt helemaal zacht zijn! Vul de zoete aardappels met het kikkererwten mengsel en de tempeh.
  • Garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer met de tahin dressing.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!